B – Complex

Kehidupan seorang ibu, isteri yang bekerja + ibu yg bekerja dari rumah juga amatlah memerlukan tenaga yg lebih juga utk keluarga dan diri sendiri.

Saya suka dengan B-Complex dari Shaklee kerana memberi saya lebih tenaga untuk sepanjang hari. Seperti “Super Mak“.. dan B complex juga membuatkan saya kurang stress..

Vitamin B Penting Untuk Kesihatan

Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubatan preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiki pengurangan VItamin B didalam tubuh badan kita.

Pentingnya Vitamin B adalah untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa VItamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan.

Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Kenapa VItamin B Shaklee adalah yg tepat???
Kerana ianya mengandungi kesemua 8 jenis VItamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi VItamin B yang hilang untuk membantu jantung, peparu dan organ2 penting yang lain.

Mengandungi sistem penyerapan bioatif dan penyaluran zat makanan untuk meningkatkan penyerapan nurient penting iaitu asid folik. Jumlah  asid folik yang mencukupi didalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiki melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

Set Penyusuan untuk Ibu2..

Untuk ibu2 yang didalam pantang amat memerlukan Vitamin B untuk tenaga yang berpanjangan dan kurangkan kesan “meroyan”.

Untuk Kulit juga Vitamin amatlah diperlukan.. B for “Beauty”..


Dan tahukah anda……. Vitamin B Complex amat membantu dalam masalah rambut gugur..B Complex yang diperlukan oleh badan ada 8 jenis.. dan 5 daripadanya adalah untuk rambut:

-Vitamin B3 (Niasin)- Ia berguna untuk memperbaiki aliran darah pada kulit kepala.

-Vitamin B5 (Pantotenik)- Jika tidak mahu rambut beruban inilah nutrisinya selain untuk mengatasi rambut gugur

-Vitamin B6 (Piridoksin)- Untuk mengelak rambut dari gugur dan penghasilkan melanin untuk elak rambut dari beruban

-Vitamin B12(Sianokobalamin)- Mengatasi masalah rambut gugur.

-Biotin – Biotin digunakan untuk menghasilkan keratin dan mengatasi masalah keguguran rambut. Ia juga berfungsi mengawal rambut beruban

 
Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Vitamin B Shaklee atau sebarang masalah atau mengenai produk boleh hubungi saya:-)
 
sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
 
salam sayang
Mama Beauty
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kenapa Alfalfa???

Assalamualaikum semua,

Ya, kenapa Alfalfa menjadi pilihan saya???

Semenjak kecil saya mengalami masalah gegata.. ataupun kulit menjadi bengkak bila saya bersukan, terpegang habuk ataupun saya terpegang besi karat, pasti kulit saya akan menjadi bengkak.

Masalah saya ini sebenarnya sekian lama saya hanya makan ubat tahan gatal. Saya pasti ramai yg makan n badan sampai immune.

Kes ini berlarutan sehinggalah tubuh badan saya sudah tidak boleh menerima lagi ubat tahan gatal yang disediakan oleh klinik2. Saya tidak berputus asa, saya pergi berjumpa specialist di Hospital P dah bayaran berjumpa specialist seperti sedia maklum bukanlah murah ya. Dr juga menyarankan saya untuk lebihkan pengambilan vitamin tambahan terutama vit c, vit e dan multivits untuk nutrisi yg secukupnya dah bersama2 itu saya perlu mengambil suntikan steroid setiap 2 tahun untuk mengawalnya. Bayangkan ya, saya terpaksa mengambil steroid.. ya STEROID.

Kesan daripada itu saya tidak dapat mengawal berat badan saya daripada menjadi GEMUK. Saya pasrah sebenarnya.

Ohh kesan daripada penyakit saya ini, anak lelaki saya juga telah mengalami alahan yg sama dan berkongsi darah yg sama dengan saya, manakala anak perempuan saya tiada kerana mungkin berkongsi darah yg sama dengan bapa mereka.

Sebelum saya mengenali produk Shaklee saya memang mencari2 produk yg boleh mengawal kesan kegatalan atau gegata ini daripada terus merebak ataupun terkawal.

Saya telah mencuba Alfalfa + vit c dah ESP untuk cuba mengawalnya dan Alhamdulillah anak lelaki saya sekarang ini totally sudah sembuh daripada gegata ini. Saya??? OHHHH kerana saya sudah 38 tahun menghidapnya ianya mengambil sedikit masa untuk sembuh tetapi saya sudah tidak mengambil STEROID.. Alhamdulillah :-)

Mari kita lihat apa itu Alfalfa Shaklee.

Alfalfa ialah tanaman Alfalfa (edicago sativa) secara organik di California yang bebas pestisid, herbasid dan menggunakan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja segala Tumbuhan”. Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kali kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daunnya pula dituai apabila mencapai kematangan multak.

Daun2 yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Manfaat Utama:-

Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkan tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

  •  Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yg boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolonm darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan – memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athelete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut – memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor – memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mengecah atritis dan merawat – melegakan atritis dan kesakitan
Alfalfa juga terkenal untuk merawat 3 A :
  • Arthritis
  • Asthma
  • Allergy

2. Berkhasiat untuk membantu masalah :

  • Penyakit Usus (Colon disorder)
  • Buah pinggang
  • Kencing manis
  • Melawaskan usus
  • Ulcer
  • Fluid retention (sembab)
  • Kurang selera

3. Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :

  • Penghadaman
  • Pencernaan

4. Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah :

  • Gastrik
  • Penyakit kulit (Eczema)
  • Kurang darah (Anemia)
  • Sembelit
  • Badan, nafas dan kaki berbau

5. Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti Kacip Fatimah, maka ia membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.

6. Galactagouge. Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana ia meransang dan menambah pengeluaran hasil susu ibu.

Sekiranya anda semua ingin mendapatkan konsultasi mengenai alfalfa boleh hubungi saya:-)

Shaklee Independent Distributor : 882517
sms/whatspp: 0192511448
FB: Alia Elena

COD: Subang Bestari/Kota Damansara/Sg. Buloh/Bukit Damansara dan Plaza Damas

salam sayang
Mama beauty

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Hot Seller ESP

Salam sayang semua,

Harini saya nak cerita produk “HOT SELLER” shaklee iaitu.. ESP

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP – 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian… toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu– Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone….. up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan Soy yang mentah mengandungi “anti-growth”, “anti-tyrosine” substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan– Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

sumber: http://www.mamafaiz.com/2011/01/cara-memilih-soy-protein-yg-berkualiti.html

 
 

saya memang sarankan pengambilan ESP mcm benda wajib bersama2 supplemen lain kerana memberi kesan yg paling optimum..

Boleh pm saya atau whatspp di: 019-2511448
FB: Alia Elena
COD : Subang Bestari/Kota Damansara/Sg. Buloh/Bukit Damansara n Plaza Damas

Salam sayang
Mama Beauty

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Promosi Mac Ostematrix

Salam sayang semuanya,

Mungkin ramai yang tidak tahu apa itu Ostematrix, tapi untuk lebih mudah saya sebutkan sebagai KALSIUM. Kenapa Kalsium Shaklee ini amatlah bagus kerana ianya dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, mangan dan boron.

Nutrien2 ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian juga telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Mari kita lijat Manfaat Utama Kalsium Ostematrix ini:-

  • Menguatkan tulang – kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak,kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sendi dan atritis.
  • Meringankan stress – ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid – Kajian juga menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh – Kalsium dan mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detosifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
  • Vitamin D – dinamakan vitamin D pada 1916 bila didapati ianya mampu merawat penyakit rickets. Berupaya meningkatkan penyerapan kalsium dan fosfurus untuk ketumpatan tulang, menguatkan kerangka. Vegetarian yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun , wanita hamil dan kanak2 perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium : adalah ion positif no 2. penting didalam tubuh kita untuk menggalakan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga pengecutan saraf dan otot dan menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.

Zinc, boron , manganes, kuprum : Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang rawan dan menghalang artritis.

Bagaimana untuk memilih kalsium yg bagus??
* pilih produk yang mengandungi vitamin D dan magnesium
* elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Oleh itu jika berminat bolehkan dapatkan Ostematrix daripada saya sebagai pengedar Shaklee yang sah: 882517
COD: Subang Bestari/Kota Damansara/Sg Buloh/Bukit Dmansara/Plaza Damas
sms/whatspp: 019-2511448

Salam Sayang
mama beauty

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Saya dan Shaklee

Assalamualaikum semua,

Mengapa saya menulis lagi?? Kerana saya nak kongsi pengalaman2 saya sebagai pengguna Shaklee.

Sebelum ini saya memang dah berblog dari tahun 2002.. tapi berhenti pada tahun 2008 mcm tu.. tapi sebelum ni bukanlah blog Shaklee just blog tentang diri sendiri sahaja.

OK. berbalik pada Shaklee.. Kenapa Shaklee??? Kenapa tidak jenama lain??? oohhh sejarah pemakanan supplemen aka makanan tambahan ni daripada saya dapat merasa pegang duit sendiri.. so sebelum berkahwin lagi saya memang amat mementingkan tahap kesihatan saya dengan pengambilan berterusan multivitamin, vit c dan EPO. Masa tu just beli je kat farmasi hehehe..

Sejarah saya dengan Shaklee bermula apabila saya disahkan “Slip Disc” oleh dr pakar damansara specialist.. saya ada sejarah trekking sebelum2nya yg terjatuh di Kinabalu + tempat lain lagilah banyak hehe, dan bekas pemain hoki memang banyak kalilah saya terjatuh sebenarnya..

Tapi kemuncaknya saya eksiden sendirian bila memandu dan terbabas.. tidaklah cedera tapi bahu saya sakit senantiasa sampai hendak menyapu sampah pun tangan menjadi longlai. Selepas pemeriksaan didapati tulang tengkuk saya sudah tercucuk nerve yg menyebabkan kesakitan berpanjangan.. nak tidur malam susah, nak buat kerja rumah sudah tidak mampu lagi.

Saya menjalani rawatan fisioterapi 10 sessi dan alhamdulillah beransur pulih.. TETAPI tidak lama pun rasa kesakitan itu tetap kembali.. dan saya mencuba lagi another session of fisiterapi.. pun masih tidak berjaya kerana saya masih lagi tidak boleh tidur malam dan tangan saya masih longlai dan yg menyebabkan saya beralih arah ialah ubat-ubatan pun telah menjadi immune dan ubat tahan sakit tidak terasa lagi. Saya menanggung kesakitan ini selama 2 tahun.

Memang bila kita sudah didalam keadaan sakit sure kita akan mencari kaedah rawatan yg lain, maka saya juga mencuba cheropractor.. pun tidak dapat membantu saya. Sampailah saya terbaca tentang Shaklee daripada mentor saya meandmyvitamins.blogspot.com yg setiap hari mempromosi Shaklee di FB.

Kenapa tidak kan?? saya telah mencuba berbagai kaedah rawatan so saya juga mencuba dengan Shaklee. Saya mencuba 3 items ini Osteometrix dan AJHT dan Omega. Tidaklah sekelip mata saya terus sihat atau hilang kesakitan.. tapi tanpa saya sedari sebenarnya, bila saya membuat kerja rumah or do something yg saya tidak boleh buat selama 2 tahun tu barulah saya terasa yg Shaklee membantu saya. Memang tidak digambarkan betapa bersyukurnya saya kerana selama ini, saya memang seperti “Super Mak” didalam rumah.. and bila saya sudah tidak berupaya untuk menyapu lantai sekalipun saya memang agak down sebenarnya.. tetapi saya lupa.. Allah mungkin hendak saya berehat yg panjang selama 2 tahun..

Alhamdulillah selepas saya pulih dengan izinNYA juga saya teruskan hajat ingin berkongsi pengalaman + saya punya kegembiraan bersama mereka2 yg tersayang + kawan2 yg mempunyai masalah yang sama ataupun mungkin masalah2 mereka yang lain kerana saya sudah merasainya dan jatuh cinta dengan Shaklee.

Saya sekarang bergelar Shaklee Independant Distributor : 882517
Anda semua boleh menghubungi saya jika inginkan konsultasi mengenai produk Shaklee
Untuk Penghantaran COD disekitar: Subang Bestari/Kota Damansara/Sg. Buloh/Plaza Damas atau Bukit Damansara.
FB: alia elena
sms/whatspp: 019-2511448

Salam sayang
Mama Beauty