Saya dan Shaklee

Assalamualaikum semua,

Mengapa saya menulis lagi?? Kerana saya nak kongsi pengalaman2 saya sebagai pengguna Shaklee.

Sebelum ini saya memang dah berblog dari tahun 2002.. tapi berhenti pada tahun 2008 mcm tu.. tapi sebelum ni bukanlah blog Shaklee just blog tentang diri sendiri sahaja.

OK. berbalik pada Shaklee.. Kenapa Shaklee??? Kenapa tidak jenama lain??? oohhh sejarah pemakanan supplemen aka makanan tambahan ni daripada saya dapat merasa pegang duit sendiri.. so sebelum berkahwin lagi saya memang amat mementingkan tahap kesihatan saya dengan pengambilan berterusan multivitamin, vit c dan EPO. Masa tu just beli je kat farmasi hehehe..

Sejarah saya dengan Shaklee bermula apabila saya disahkan “Slip Disc” oleh dr pakar damansara specialist.. saya ada sejarah trekking sebelum2nya yg terjatuh di Kinabalu + tempat lain lagilah banyak hehe, dan bekas pemain hoki memang banyak kalilah saya terjatuh sebenarnya..

Tapi kemuncaknya saya eksiden sendirian bila memandu dan terbabas.. tidaklah cedera tapi bahu saya sakit senantiasa sampai hendak menyapu sampah pun tangan menjadi longlai. Selepas pemeriksaan didapati tulang tengkuk saya sudah tercucuk nerve yg menyebabkan kesakitan berpanjangan.. nak tidur malam susah, nak buat kerja rumah sudah tidak mampu lagi.

Saya menjalani rawatan fisioterapi 10 sessi dan alhamdulillah beransur pulih.. TETAPI tidak lama pun rasa kesakitan itu tetap kembali.. dan saya mencuba lagi another session of fisiterapi.. pun masih tidak berjaya kerana saya masih lagi tidak boleh tidur malam dan tangan saya masih longlai dan yg menyebabkan saya beralih arah ialah ubat-ubatan pun telah menjadi immune dan ubat tahan sakit tidak terasa lagi. Saya menanggung kesakitan ini selama 2 tahun.

Memang bila kita sudah didalam keadaan sakit sure kita akan mencari kaedah rawatan yg lain, maka saya juga mencuba cheropractor.. pun tidak dapat membantu saya. Sampailah saya terbaca tentang Shaklee daripada mentor saya meandmyvitamins.blogspot.com yg setiap hari mempromosi Shaklee di FB.

Kenapa tidak kan?? saya telah mencuba berbagai kaedah rawatan so saya juga mencuba dengan Shaklee. Saya mencuba 3 items ini Osteometrix dan AJHT dan Omega. Tidaklah sekelip mata saya terus sihat atau hilang kesakitan.. tapi tanpa saya sedari sebenarnya, bila saya membuat kerja rumah or do something yg saya tidak boleh buat selama 2 tahun tu barulah saya terasa yg Shaklee membantu saya. Memang tidak digambarkan betapa bersyukurnya saya kerana selama ini, saya memang seperti “Super Mak” didalam rumah.. and bila saya sudah tidak berupaya untuk menyapu lantai sekalipun saya memang agak down sebenarnya.. tetapi saya lupa.. Allah mungkin hendak saya berehat yg panjang selama 2 tahun..

Alhamdulillah selepas saya pulih dengan izinNYA juga saya teruskan hajat ingin berkongsi pengalaman + saya punya kegembiraan bersama mereka2 yg tersayang + kawan2 yg mempunyai masalah yang sama ataupun mungkin masalah2 mereka yang lain kerana saya sudah merasainya dan jatuh cinta dengan Shaklee.

Saya sekarang bergelar Shaklee Independant Distributor : 882517
Anda semua boleh menghubungi saya jika inginkan konsultasi mengenai produk Shaklee
Untuk Penghantaran COD disekitar: Subang Bestari/Kota Damansara/Sg. Buloh/Plaza Damas atau Bukit Damansara.
FB: alia elena
sms/whatspp: 019-2511448

Salam sayang
Mama Beauty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *