Omega Biar Bergeliga

Ini yang saya suka dengan Omega 

Biar bergeliga sampai ke tua tak begitu??? Bukan setakat untuk tumbesaran kanak2 tetapi juga untuk ibu bapa lebih bergeliga searus zaman.

Apa itu Omega:


Omega adalah asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian.  Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yang kurang anda sedari! Sedangkan zat ini amat baik untuk kesihatan anda!!
Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH

  • Kanser
  • Pembekuan Darah
  • Pembekuan Lemak dalam Darah
  • Kadar Kolestrol berlebihan
  • Penyakit Jantung
  • Tekanan Perasaan
  • Tekanan Darah Tinggi


TUGAS DHA

 

  • Mencegah Radang Sendi
  • Mencegah Asma
  • Meningkatkan Daya Seks
  • Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
  • Mencegah Penyakit Kulit
  • Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Sumber OMEGA3 ? 

  • Telur
  • Ikan salmon
  • Ikan Tuna
  • Ikan sardin
  • Ikan bilis
  • Ikan makarel

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.  Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
  

Siapa perlukan Omega Guard Shaklee?

Semua golongan dan peringkat umur boleh mengambil Omega Guard Shaklee.. Untuk kanak-kanak pula bermula, seawal usia dari 1 tahun ke atas.. Antara golongan yang digalakkan mengamalkan Omega Guard ialah:-

1. Golongan ibu yang sedang hamil
– Membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan
2. Golongan ibu yang sedang menyusu
– Menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu
3. Golongan kanak-kanak yang sering sakit
– Menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma dan sering demam dan batuk
4. Golongan yang ingin turun berat dan diet
– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..
5. Golongan kanak-kanak ADHD
– Dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan
6. Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer
– Meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah
7. Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk, stroke dan sebagainya
– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih baik dan berpanjangan

kelebihan shaklee berbanding jenama minyak ikan lain

saya memang konsisten beri omega untuk keluarga saya terutama anak2 yang masih belajar.. utk saya juga haruslah kerana ingin kurangkan berat badan saya.. all in one bottle of omega kami berkongsi.
Terdapat juga set2 omega utk sakit yang berikut

Gout – omega, alfalfa dan performance dring
Shape – omega, lecithin, cinch tea, cinch shake, esp dan alfalfa
Darah tinggi – omega dan garlic

Ingin dapatkan omega boleh order disini ya
loves
mamabeauty

Motivation Rally

Alhamdulillah, itu sahaja kata2 yang mampu saya ucapkan..

Pertama kalinya saya menghadiri event seumpama pada tahun 2013, ketika itu saya hanyalah sebagai ahli dan datang memberi sokongan kepada business leader saya, Master Puteri..
Dari situ, saya begitu berkobar2 untuk pergi lebih jauh dengan business Shaklee..
Jujurnya manusia ini memang mudah rasa teruja, senang excited dengan sharing2 kejayaan yang telah ditunjukkan oleh orang lain. Betul bukan??? Kerana since semalam saya masih lagi rasa teruja hehe
Walaupun tahun ini NC yang diadakan untuk ahli2 yang diiktiraf saya tidak dapat menghadirkan diri, kali ini “Rally Recognition and Sharing”  saya tidak lepaskan utk bersama-sama.
Masih lagi penuh recharge dan full house keadaannya… aura-aura positif bertebaran..

walaupun kali ini saya naik mengambil pengiktirafan sebagai Supervisor sahaja tetapi saya yakin, kejayaan saya akan muncul juga tahun hadapan insyaAllah..

Kejayaan tidak datang bergolek jika tiada usaha daripada kita.

Saya masih percaya, MLM Shaklee bukanlah skim cepat kaya yang duduk goyang kaki sahaja. 

We use, share and build our business..

Believe in Products

Mamabeauty

 

Contengan Jalanan

“The man who decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh”

Sejak saya membaca novel ini dari halaman pertama hingga habis sebuah buku, otak di kepala saya sentiasa terngiang-ngiang baris ayat di atas. Kalau diterjemah ke dalam bahasa Melayu maksudnya lebih kurang begini, “Manusia yang telah memutuskan untuk berubah pada jam kedua belas meninggal dunia pada jam kesebelas.” Atau nak lebih mudah faham, “Seseorang yang telah berazam untuk berubah, tetapi tak sempat nak berbuat demikian.” Hajat yang tidak kesampaian.


Kata orang, kalau terdetik di hati tu nak bertaubat, terus je bertaubat sekarang. Jangan tunggu esok. Esok belum tentu ada untuk kita.
 
Saya sendiri tercari2 arah diri bila decided utk berubah.. adakah sudah terlewat seperti saya??? saya harap tidak terlewat seperti Chad yang sempat berubah sebelum bertemu penciptaNYA.

Sehingga hari ini masih lagi belajar sesuatu untuk menjadi yang lebih baik insyaAllah.

Bermula dengan sedikit2 tetapi berterusan insyaAllah.

Bukan utk mengambil hati, beri hati ataupun utk sesiapa tetapi ini diantara diri saya dan Allah.

One of my dearest yg terdekat pernah berkongsi..

“I’m not crying because of somebody just hurts me, i’m crying n have my conversation with Allah”..

terasa kecil diri saya ketika mendengarnya… Beliau yang bukan dilahirkan muslim dan bukan dilahirkan bukan beragama Islam masih memikirkan “Its a test for me“.. katanya

Ya ujian.. yang kadangkala ujian kita kalah kepadanya..

Semoga saya kuat dan terus kuat utk sampai ke 12th floor dengan perubahan diri.

“Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu tidak sekali-kali melihat pada ciptaan Tuhan Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang, maka lihatlah berulang-ulang, adakah kamu melihat sesuatu yang tidak seimbang?”

[ al – Mulk : 03 ]


it was cold early morning in Paris

Mamabeauty

Hati Perempuan Seperti Roti Tissue

If you ols lelaki saya tak tahulah ya.. tetapi saya pompuan yang memang berhati tissue, idokler keras mana hatiku ini rupanya, kena gaya sure cair bak melted caramel giteww..

yang kata susahnya nak amik hati perempuan ni tak tahulah saya kenapa??? either  malas nak explore sifat2 perempuan yang begitu suka dimanja plus jika dibuat kejutan2 yang walaupun kecil-kecilan tapi impak yang besar..

Selit kata2 manis sekali sekala.. bukan hari2 ya.. its become biasa oredi occay..

melting teruih if gini bangun pagi kanssss

 Perempuan ni buat apa, diorg ingin dihargai.. walaupun dia kerja ka suri rumah yang lagila penat seharian kan tanpa henti buat kerja.. so sekali sekala amikla hati diorg ni..

kalau dah hari2 buat muka tenuk pun tak faham lagi tak tahulah saya kans..

jadi hargai mereka dengan kejutan2 luar biasa ya..

tapi, tapi dan tapi sekiranya hatinya terluka.. apa kejutan pun tak jalan.. so beware dude..
 
mamabeauty
 

Retire Young and Retire Rich

Semasa blogwalk smlm saya ada terbaca seorang blogger yang ingin tahu apakah pelan persaraan terbaik jika ingin duduk dirumah. “Retire Young and Retire Rich
Pada saya tiada yang lebih baik daripada duduk dirumah plus anak2 dapat kita uruskan dan juga semuanya dibawah urusan kita. Tetapi yang lebih baik ialah kita juga mempunyai pendapatan yang mungkin juga sama banyak dengan apa yang kita dapat sekarang semasa bekerja betul??? ataupun lebih??? ohhh tidak mustahil ya..

 
retire young n rich

Saya juga mengimpikan untuk duduk dirumah, dapat masak apa yang saya inginkan, dapat mengikuti kelas2 yang saya juga telah lama impikan.. dapat melihat setiap hari anak2 saya pergi dan pulang plus makan apa yang saya masak. Ohh jika hendak disenaraikan memang banyaklah seumpama angan2 dahulu tetapi sedikit demi sedikit akan menjadi kenyataan.
Selain daripada mempunyai pendapatan selain diberi suami *itupun jika ada ya*.. yang tidak ada ini mari kita umpamakan kita ingin bekerja dari rumah, apakah yg seharusnya termasuk didalam kos sebulanan kita???
Belanja dapur
bil2 elektrik, air, astro, telepon
belanja anak2
insurans
kenderaan
rumah
Kasut, hbeg..makan2 dengan kawan
memang seharusnya kita mempunyai simpanan yang saya rasa 8k barulah selesa mungkin utk tinggal dirumah.
Dulu2 saya juga mengimpikan utk duduk dirumah dan mempunyai pendapatan yang selesa tetapi tidak tahu dari mana sumber yg sepatutnya.. means saya tidak rasa setakat bekerja seperti saya, mungkin tidaklah.. kemungkinan free lance as pelukis pelan dan programmer bolehla survive.
Sehinggalah saya bertemu dengan business shaklee..
anda boleh lihat disini ya SHAKLEE
 
apakah shaklee ini?? kerana saya tidak suka langsung MLM.. you know the approach yang hampir serupa.. diajak datang mendengar pelan beribu2 bintang last2 habuk pun tarak or  seperti buku tulisan “Radzi Armansur” mereka hanya menukar kepada “Network Marketing” walhal ianya adalah serupa seperti beruk berubah mawas..
Ianya adalah MLM yang mematuhi syariah.. ohh rupanya ada juga yang tidak ya.. haha sebab saya memang naif bab2 MLM ni.. 
Saya hanya menjadi pengguna pada mulanya.. selepas itu saya share dikalangan ahli keluarga dan sahabat terdekat kebaikan bila ada yang bertanya selepas itu barulah saya sedar yang ianya merupakan “PELAN PERSARAAN” saya
Saya tidak terasa langsung dengan pelan utk mencari istilah bahasa mudahnya “downline” ataupun “business partner”..
Kerana apa???
 
Kerana saya sendiri jatuh cinta dengan produk Shaklee.. 
Sebab saya melihat kebanyakkan sistem MLM lain tidak ramai dan kebanyakkan yang menjual tidak pernah ambil tahu apa yg dijual, tetapi hanya menjual “Harapan Palsu”.. ini yang merosakkan MLM tersebut..
Saya sendiri tidak menjual harapan untuk pelan persaraan saya, saya menjual produk yg nyata dan insyaAllah halal utk kita as muslim.
JIka produk2 ini telah menambat hati pengguna2 saya tidak mustahil mereka akan terus menjadi business partner saya utk dibimbing.. tiada paksaaan langsung.. ini yang saya suka..
ohh jika saya nak ulas memang panjang lebar, apa yang pasti sekiranya kita berusaha akan dapat termasuk melancong percuma setiap tahun, bonus utk kereta dan cash setiap bulan..
mudah sahaja, pm saya di 019-2511448 utk pencerahan ya..
Alhamdulillah, saya stick dengan pelan persaraan saya dengan Shaklee 
Anda bagaimana?????
 
mamabeauty
 
   untuk dapatkan produk shaklee boleh click disini.

Sedangkan Lidah Lagi Tergigit

Tipu jika saya kata tiada perkahwinan yang tidak pernah bergelombang.. normal termasuk saya juga.. *belum pernah baling pinggan lah*.. phone ala2 citer korea ada  muahahaha

Pasang surut, turun naik itu biasa katanya.. yang silent treatment tak renti2 pun ada.. *eh mcm kenal ni*

Segelintir pasangan mungkin lupa untuk membangkitkan rasa cinta yang sudah lama pudar apabila sudah bertahun-tahun mendirikan kebahagiaan.

Ada pula pasangan yang sudah lama mendirikan mahligai, tetapi sering tampil seolah-olah baru saja berkahwin.

Menghargai pasangan sama ada isteri atau suami tidak semestinya memerlukan hadiah yang besar untuk menzahirkan kasih sayang. Cukup sekadar kata-kata manis atau sentiasa senyum biarpun diuji dengan kerenah pasangan yang sering membuat anda makan hati.

Okes, here a few tips utk hangatkan perkahwinan yang dah suam2 kuku…

or yg tengok muka laki or bini sendiri pun dah tak rasa apa…

Bercuti Bersama

Peluang ni memang tak pernah berlaku pada saya sejujurnya… bercuti bersama anak2 tu adalah… 

Yang pasti sebaiknya setiap tahun luangkan masa utk hanya both of you utk bersama-sama just sigh seeing, holding hands, makan2 suap2 *amboi2* and so on.. suka hati lah kans

Romantic Place

 Buat kejutan sekali sekala tetapi jangan buat kejutan negatif yang boleh memudaratkan.

 Jangan pulak buat kejutan sampai sakit jantung n meninggal ya..


 Buatlah kejutan yang begini.. harus ingat sampai bebila hiks…

Okay you ols..
selamat mencuba 2 menda ni dulu jangan nak mengada minta banyak2 tips ya.. hahaha

mamabeauty

Saloma – The stories behind

Motiff tak if saya kata tertengok citer Saloma???


Muahahaha, mana bisa deh.. surelah tengok dengan sepenuh hati katanya selepas a few review from my frens yang telah tengok kans..

Before penah tonton “Teater P.Ramlee the Musical” yang pada saya bestlah.. how lovey duveynya hidup diorang between P.Ramlee and Saloma tu kans..

But this time around citer Saloma pulak yang start her singing carier since 15 years old.. walaupun sememangnya dari kecik lagi her interest is on singing kans..

their kids life

 

her only siblings Mariani

Quite sad lah bila her 1st Marriage broken up with Tompel.. think of not so love kot plus no responsibilties shows of Tompel to save their marriage.. but in her age of 15-17 apalah sangat kans at that time.. 

at her 15

Kesian Saloma but she move on with her life as a singer after delivery to Armali..


with Norizan play by dunno hehe


Saya suka part when her lovey duvey with P.Ramlee.. maybe time spending together make them know each others well instead at that time P.Ramlee sudah berkahwin with Norizan..


so loving couple


Part last after they move on to Kuala Lumpur banyak sangat kedukaan menyelubungi.. and after P.Ramlee pass away, her life seems no longer have bright.. ohh begitu attached diorang ni semasa bersama kaedahnya… can see the way they call each other “Remy” and “Sally”.. mcm nama manja giteww


Bolehla layan lagu2 all the way citer ini…Baru tahu yang Saloma died in kanser..in 1983..

All in its a sad story for me..










mamabeauty

Challenge Ourself for Sugar

its not too late utk anda2 yang inginkan or berazam utk turunkan kadar pengambilan gula didalam kehidupan seharian
Last weeks didlm group business saya kawan2 bercakap  mengenai detoxlah, sugar challange and utk kulit super moist sedikit sebanyak buat saya teruja juga untuk mencuba..
Sesiapa yang ingin follow boleh follow IG : sweet_enough_challenge ya utk tips2 bagaimana untuk turunkan kadar pengambilan gula.. ini just a group of friends yang beramai-ramai utk sahur cabaran kurangkan gula.
 
our group instagram

JIka kita mengambil supplemen bersama tetapi tidak kurangkan kadar pengambilan gula juga tidak berguna, so sedikit sebanyak ianya mempengaruhi juga cara saya menghabiskan weekends..
tanpa bake a cake… kerana saya memang suka makan kek yg panas2 kuar dari oven.. ahhh so heaven giteww… rasa tentu tidak sama dengan kek yang dah 2-3 hari ya… *mana tak gumuk*
so stay healthy guys
mamabeauty
 

The Devils Wear Prada

Saya suka cerita ni, sambil tengok sambil terangguk2.. dan jujurnya memang ada bos2 yg bersikap sebegini.. 
Ohh begitu banyak pengalaman saya disepanjang menjadi Setiausaha dan PA untuk memberi khidmat giteww…

 Bossy, banyak cengkadak and sengaja kan bila dia tidak puas hati dengan kerja kita akan sengaja menyuruh kita buat sesuatu yang tidak masuk dek akal.
Saya pernah ada bos yang mulutnya tidak lepas menengking.. like this

haha gitulah setiap hari.. sesiapa yang masuk bilik beliau if tak kena lempar file tak pun kena sumpah seranah…

Ada juga yang mulut tak lepas dengan menyebut kata2 kejis.. sudah beigtu sinonim begitu dimulut.. wtf, ba alif ba ya, pu** ma*, eh mcm2lah lagi yang tak terjangkau dek akal..

Ada juga yg asyikla suh kita menipu.. *kao mampoo??*

tapi all in saya rasa mcm citer “The Devils Wear Prada” ni jugak.. jika kita dapat deliver apa jua task dengan cemerlang jgnla risau apa2 pun.. trust me its work..

saya pernah apply visa utk ke jepun bila masa kedutaan akan tutup within 1 hour dan saya harus berkejar kesana hari yang sama kerana flight to Japan at the evening..

Naik kereta mcm F1 *tak tifu ni*.. ingat2 balik memang kelakar…


dengan heels berlari…


 tapi bila ingat2 balik memang mcm2 ragam sebenarnya.. suka, duka semua tu best sgt2 bila suatu hari, setiap hari saya harus menyediakan sarapan iaitu

Mangga dan oat 

detox and tenaga

 

lower your cholestrol level

setiap hari ya without fail.. sama lagaknya mcm miranda hehe..

tetapi the best part was, ada satu hari masa nak bancuh oat tu saya perasan didalam oat tersebut ada ulat.. ya ulat yang dok berkeruit keruit gini hehehe.. *gelak evils*

and the rest is history hahahaha you ols figure outla apa yg saya buat…

so for the bosses out there, silalah layan pekerja anda molek2 deh..

saya perkerja yang berdedikasi

Mamabeauty

 
 

Sihat Dan Ceria

Untuk Ceria tiada didalam supplemen shaklee itu kita kena bina sendiri dan cari sendiri.. tetapi untuk Sihat insyaAllah kita boleh merubahnya..
Dari saya yang mengalami enzema dan gegata dari semenjak kecil.. dan masih berperang sehingga sekarang.. dapat pula dugaan terkena slip disc.. eh mcm2 kalau nak cerita bukan, tetapi bagaimana kita menanganinya ???? 
ini kisah customer saya yang ada kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang sudah tidak berapa elok ya..
 
Saya jumpa customer saya seorang ini yg berpuluh tahun ya makan ubat doktor means ubat yang dibekalkan dari hospital. Saya tidak kata ubat hospital itu tak elok tetapi kita sedia maklum dengan kesan jangka panjang pengambilan ubat dari hospital..
Katanya sekarang buah pinggang sudah mula menunjukkan tanda2 kegagalan utk berfungsi dan penyakit 3 serangkai mula menghuni…
At one time katanya dia sudah memikirkan “mati” sahaja.. putus asa giteww…
Duit berkepuk pun katanya sudah tidak berguna jika kita tidak sihat ataupun menjadi penghuni tetap dihospital..
 
Tetapi beliau fight for her life.. saya bermula dengan GLA katanya.. untuk kencing manis yang sangat tinggi masa itu.. selepas itu katanya saya cuba pula dengan Omega dan sekarang VIVIX sahaja utk saya…
gla terbaik utk diabetes

 
vivix mampu menurunkan paras bacaan


Sekarang saya boleh sudah tersenyum dan berat badan pun bertambah 2 kilo semenjak konsisten dengan makan supplemen shaklee.. ALhamdulillah katanya…
Jadi jika ingin Sihat dan selepasnya kembali ceria cuba kita tukar dan cuba dengan supplemen Shaklee..
InsyaAllah badan kita akan lebih sihat dan pastinya keceriaan pun bertandang…
Jika ingin order set utk Diabetic boleh order disini ya..
Mamabeauty