Retire Young and Retire Rich

Semasa blogwalk smlm saya ada terbaca seorang blogger yang ingin tahu apakah pelan persaraan terbaik jika ingin duduk dirumah. “Retire Young and Retire Rich
Pada saya tiada yang lebih baik daripada duduk dirumah plus anak2 dapat kita uruskan dan juga semuanya dibawah urusan kita. Tetapi yang lebih baik ialah kita juga mempunyai pendapatan yang mungkin juga sama banyak dengan apa yang kita dapat sekarang semasa bekerja betul??? ataupun lebih??? ohhh tidak mustahil ya..

 
retire young n rich

Saya juga mengimpikan untuk duduk dirumah, dapat masak apa yang saya inginkan, dapat mengikuti kelas2 yang saya juga telah lama impikan.. dapat melihat setiap hari anak2 saya pergi dan pulang plus makan apa yang saya masak. Ohh jika hendak disenaraikan memang banyaklah seumpama angan2 dahulu tetapi sedikit demi sedikit akan menjadi kenyataan.
Selain daripada mempunyai pendapatan selain diberi suami *itupun jika ada ya*.. yang tidak ada ini mari kita umpamakan kita ingin bekerja dari rumah, apakah yg seharusnya termasuk didalam kos sebulanan kita???
Belanja dapur
bil2 elektrik, air, astro, telepon
belanja anak2
insurans
kenderaan
rumah
Kasut, hbeg..makan2 dengan kawan
memang seharusnya kita mempunyai simpanan yang saya rasa 8k barulah selesa mungkin utk tinggal dirumah.
Dulu2 saya juga mengimpikan utk duduk dirumah dan mempunyai pendapatan yang selesa tetapi tidak tahu dari mana sumber yg sepatutnya.. means saya tidak rasa setakat bekerja seperti saya, mungkin tidaklah.. kemungkinan free lance as pelukis pelan dan programmer bolehla survive.
Sehinggalah saya bertemu dengan business shaklee..
anda boleh lihat disini ya SHAKLEE
 
apakah shaklee ini?? kerana saya tidak suka langsung MLM.. you know the approach yang hampir serupa.. diajak datang mendengar pelan beribu2 bintang last2 habuk pun tarak or  seperti buku tulisan “Radzi Armansur” mereka hanya menukar kepada “Network Marketing” walhal ianya adalah serupa seperti beruk berubah mawas..
Ianya adalah MLM yang mematuhi syariah.. ohh rupanya ada juga yang tidak ya.. haha sebab saya memang naif bab2 MLM ni.. 
Saya hanya menjadi pengguna pada mulanya.. selepas itu saya share dikalangan ahli keluarga dan sahabat terdekat kebaikan bila ada yang bertanya selepas itu barulah saya sedar yang ianya merupakan “PELAN PERSARAAN” saya
Saya tidak terasa langsung dengan pelan utk mencari istilah bahasa mudahnya “downline” ataupun “business partner”..
Kerana apa???
 
Kerana saya sendiri jatuh cinta dengan produk Shaklee.. 
Sebab saya melihat kebanyakkan sistem MLM lain tidak ramai dan kebanyakkan yang menjual tidak pernah ambil tahu apa yg dijual, tetapi hanya menjual “Harapan Palsu”.. ini yang merosakkan MLM tersebut..
Saya sendiri tidak menjual harapan untuk pelan persaraan saya, saya menjual produk yg nyata dan insyaAllah halal utk kita as muslim.
JIka produk2 ini telah menambat hati pengguna2 saya tidak mustahil mereka akan terus menjadi business partner saya utk dibimbing.. tiada paksaaan langsung.. ini yang saya suka..
ohh jika saya nak ulas memang panjang lebar, apa yang pasti sekiranya kita berusaha akan dapat termasuk melancong percuma setiap tahun, bonus utk kereta dan cash setiap bulan..
mudah sahaja, pm saya di 019-2511448 utk pencerahan ya..
Alhamdulillah, saya stick dengan pelan persaraan saya dengan Shaklee 
Anda bagaimana?????
 
mamabeauty
 
   untuk dapatkan produk shaklee boleh click disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *