Bulu Yang Tidak Diperlukan

Tadi di group saya kitaorng dok sembang pagi about bulu yang tidak diperlukan.. hahah saya rasa semua kita menghadapi masalah yang sama..

Ada juga ya yg no bulus at all katanya.. licin selicinnya… setiap genap tubuh badan..

takot nak kuar umah gini haha

siksa kot nak buat gini ari2

eyewww dah cam lelaki

ini adalah nightmare occay bagi sesetengah orang.. yelah nak kuar muka berkumis gteww.. hahahha ada juga segelintir yang begini.. Alhamdulillah saya tiada masalah ini cuma saya cabut sahaja cara konvensional

Cabut bulus tiak adalah heaven… tapi kalo dah serabut MasyaAllah mau penat jugak kots..

Ada juga yang tidak heran pun jika bulu idung terkeluar mcm ni ya..

eyewwww kita nak mengadap pun ilang selera ye dok
Jadi ahdik2 semua yuk bersihkan diri dari sebarang bulus2 yach..

Jom tengok apa cara tradiosional utk mudah hilangkannya..

1. Jeruk Nipis

Campur perasan jeruk nipis dengan gula pasir, lalu sapukan campuran tadi dibagian kumis tersebut lalu tunggu sampai kering sekitar kurang lebih 30 minit. Lakukan secara berkala pada pagi atau malam hari.

2. Madu

Panaskan madu (hangatkan), lalu sapukan madu hangat tersebut dibahagian kumis yang tumbuh dan tunggu sampai kering, lalu bersihkan dengan kain flanel sehingga kumis tipis tersebut akan mudah tercabut.

so bulih cuba yach pada merasa kesakitan buat Brazzilian Waxing.. hehe..


Mamabeauty


0 thoughts on “Bulu Yang Tidak Diperlukan”

  1. huhu.. klo pompuan xnak la bulu2 camni..
    tp ade jugak y hormon tinggi..jd byk bulu sikitkan..
    sekarang dh canggih..mcm2 blh buat..just jumpa pakar kecantikan utk hilangkan bulu2

    tq for sharing cara tradisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *