Johor Kami Datang – Part 2

 After a whole day kuar dari pagi and sampai JB ptg and seharian berjalan2 tu kan.. malamnya just pegi area Stulang for food yang orang selalu war2kan the best in town katanya..

area stulang laut for seafood

love the siakap stim limau

After makan2 and my other half jumpa his officemate di area Pandan and the horror is begins sebenarnya… hahaha we als sesat barat sampai ke area Woodlands.. dah la kena masuk kastam n terpaksa pusing balik utk ke jb.. adoiila pengalaman betul.. almost 1 hour berpusing2 nak cari jalan balik.

That night tu memang very tiring for me and kids.. esoknya nak bangun awal utk ke USS pulak kans..

Ini pun ada horror jugak sebab tersesat barat..

Early morning dah kuar utk elak jam di kastam.. mana tahu haritu hujan selebat-lebatnya di Singapore..

Dari mula masuk sampaila tengahari most of the day basah kuyup.. *nanges

All in it was a very wet wet day and tiring for riding all the rides inside USS.. *mode heret kaki* gitulah…

with Minion
at Hollywood street
Mummia love it
USS must come
My advise utk yang belum pernah pergi is.. jika takut tempat tinggi dan takut naik roller coster.. memang tidak berbaloi kerana kebanyakkan ride begitu berpusing2 ya bisa pening hehe.. and pls beli fast lane sebab sangat membantu daripada beratur 1 hour almost utk naik ride yang tak sampai 5 minit .. sebab bila sampai tempat yang tidak perlu guna fast lane bila org tak ramai we can go in guna past cepat tu bila beratur panjang.. hehe..

Balik dari USS ni ingatkan nak jumpa blogger friends yang berada di SIngapore.. tapi ya Ampun.. berejam sesat barat pula mencari highway.. Last2 dah nak dekat maghrib barulah dapat jumpa ke Woodlands again.. 

In Shaa Allah jika diberi kesempatan dan ruang lagi sure pegi ke tempat lain pula…

All in dapat luangkan masa bersama anak-anak yang lebih berharga and diroang pun enjoy all the rides…

Esoknya we als ke Melaka pula and stay a nite sana sebelum balik KL..

Penat tetapi BEST.. Anda kemana cuti2 sekolah ni???

Mamabeauty

Johor Kami Datang – Part 1

ohh rindunya nak berblog hahaha *tifu sangat kans*..

Well bila dah lama cuti biasalah kan vitamin M pun melanda sangat nak gi keja.. kalo bulih nak berehat ja di rumah layan anak-anak belaka…

That’s why semasa bercuti-cuti tempohari telah ada tersemat ni dlm kepala saya untuk lancarkan #projectravelJune2015..

Sebelum saya cerita tu nanti di next entry, jom kita gi Johor dulu ya.. Ini merupakan percutian pertama kami sekeluarga ke Johor Bharu. Before saya pernahla pegi but just utk kerja sahaja..

 OK lets layan gambo yach..

singgah di Puteri Harbour

JPO utk cuci2 mata katanya.. hehe

at Hello Kitty Town bawa si Dobot ini

dengan Mr. Batman hehe..

Percutian ini sebenarnya adalah hasil kerja keras utk anak-anak2 juga..

InsyaAllah next year will explore more at JB area..

Mamabeauty

Tiba Di Penghujung Tahun Dan Pelan Tahun Baru

Sampai ke penghujung tahun terasa sekejap sahaja masa berlalu bukan… 

Mengenang kembali tentang perjalanan hidup yang turun naiknya tahun ini paling mencabar…

Diuji dengan pelbagai ujian, ujian hati, ujian didalam berbissness jua, Alhamdulillah, saya mohon diberi kekuatan utk menempuhnya.

InsyaAllah sebulan ini penuh dengan aktiviti keluarga, mungkin saya juga didalam fasa memperbaiki kehidupan sendiri dan keluarga. Sometimes orang yang melihat tidak sama dengan orang yang menjalaninya sendiri. Masih banyak ruang-ruang yang perlu saya baiki..

Preparation untuk buka sekolah juga sudah hampir siap sepenuhnya.. kerana anak2 pun sudah besar Alhamdulillah bukan lagi fasa kena heret cari satu kedai ke satu kedai.. They know already what they want for their needs.

Untuk business pula saya didalam proses utk mengembankan lagi empayar AV ini. InsyaAllah pelan utk 3 bulan, 6 bulan dan seterusnya 12 bulan telah saya rangkakan. Tinggal utk saya jumpa Mentor saya utk pelan selanjutnya. 

Business online is about consistency, bukan harini sahaja menuai dan esok sudah dapat hasilnya. Ianya adalah proses menanam benih, siram setiap hari, gembur baja, jaga seelokya. Bak menatang bayi yang baru lahir dan sepenuhnya diberi perhatian. InsyaAllah jika kita sabar dan tekun hasilnya akan menjadi lebih manis kelak.

Saya rasa ramai dikalangan keluarga-keluarga yang ada sekarang ini pun risau untuk menghadapi tahun hadapan dengan GST yang akan dilaksanakan.

Yelah sedikit sebanyak ianya akan memberi impak kepada ekonomi rumahtangga jua tak gitu??? 

Saya masih membukan peluang untuk sesiapa yang inginkan peluang berniaga ya bersama saya utk penambah baikan isi rumah sekurang-kurangnya RM2k sebelum Jun 2015.

JIka berminat masih boleh hubungi saya di wassap/line ataupun telegram 019-2511448

Mamabeauty