Selamat Tinggal Helper

Ada hikmahnya juga persekolah ditunda seminggu lagi.. walaupun persiapan persekolah anak2 semuanya in shaa Allah telah saya siapkan awal2 lagi.. tetapi fasa buka n jahit baru bermula minggu lepas hahaha.. mommy dlm fasa berehat gitu..

Lagipun start 2015 ni my helper sudah tidak datang ke rumah utk bantu kemas2 apa yang patut.. katanya dia tiada petugas yang mahu menolong sebab one of her indonesion girl tu mau pulang. Tapi the best part minta dirahsiakan dari pembantunya.. 

Idok mokcik boleh bagi kain sehelai dua sorang kans.. or maybe dia nak dedua tidak terasa hati means my part and on her parts with the girls. Itulah malas mokcik nak mikio nya mencari helper lain so dah 2 minggu ni sendirilah anak beranak yang mencucinya. 

Walaupun umah idokler sebesor mana tetapi been years gaks kot dah biasa setiap hari Sabtu helper tu datang n kemas mana yang patut. With my condition ni memang tidaklah jawabnya hahaha.. 


Dah seminggu ni jugak dok makan vivix utk kesihatan menyeluruh.. dah 2 minggu ni been sakit kembali my neck n arms and so rasa helpless juga bila tengok umah mcm kena bom.

All in.. ending for 2014 banyak cerita2 sedih dengan banjirnya plus Air Asia QZ nya lagi.. Mungkin ini dugaan bukan sahaja bagi mereka yang mengalaminya tetapi kita yang melihat dan turut rasainya bersama.

Inshaa Allah 2015 bersinar kembali.

Mamabeauty

0 thoughts on “Selamat Tinggal Helper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *