Cheesekut Lutut Oreo

Banyak siri lagi nak habiskan cerita saya tu hahahaha…

Harini kita rehat kay.. kita cuba buat Cheesekut mudah bagi saya yang tak berapa gheti membuat pencuci mulut ni..

Bahan-bahan mudah sangatlah..

ni dari blog Namee ya  sebab saya malas nak upload hehe

Tu sudah terang lagi bersuluh bahan-bahannya 

Sebuku Philadelphia Cheese 250
BIskut Oreo pun sebatang tu
Biskut Masin – saya guna biskut bulat2 yang cheese masin tu..
Susu Pekat – guna 3/4 jer
Susu Rendah Lemak 4 sudu
yang selebihnya buat rendam biskut tu sekejap..

Cara membuatnya

Memula asingkan oreo tu dengan yang dalam putih tu.. if agak2 malas tahap tenuk tu ya sila beli yang dah siap dihancurkan di kedai kek.. *sayalah tu* hahaha. Lepas asingkan tu sila hancurkan ya macam jadi serdak2 gitu. Suka hatilah nak cara apa, nak tumbuk, hayun ataupun baling janji hasilnya crush oreo ya..

ginih hasilnya

Cheese tu putar guna pemutar or guna whisk jer pun boleh.. sama 3/4 susu pekat dan 4 sudu susu rendah lemak.. *jangan nak mengada buh lebih ya sebab nanti lembik sgt* tapi if korang rasa nak lembik macam muntah kucin bulihla hehehe

bior kental gini ya

Okay biskut ni ikut sukalah you ols nak letak biskut apa.. *jangan biskut lutut sudah* yang penting biskut tu tawarlah ya.. kot2 ilang ingatan buh biskut butang *maks fitamss okays*

Biskut ni rendam sekejap dalam susu rendah lemah tu, kejap jer jangan sampai lembik ya.. dah tu susun molek2 deh dalam bekas putih tu. If tak ada bekas ni pun tak apa ya. Apa2 bekaslah.. Kot2 nak buh lam pasu pun boley hehehe.. 

first layer mesti biskut
Lepas first layer biskut, lepas tu kita letak lapisan cheese tadi.. dah rata kita letak pulak lapisan orea crush tu.. buatlah sampai penuh ya..

ginilah lebih kurang final touch nya..
Dah siap tu simpanla dalam fridge ya.. *jgan buh dalam oven pulak* so bila rasa dah bulih dimakan tu hias2lah sikit atas tu with buah strawberry ker.. or paling2 tak ada buhla asam boi hahahha

Siap utk dimakan yach.. pasti meleleh hingga menjilat sudu..

Mamabeauty

0 thoughts on “Cheesekut Lutut Oreo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *