Short Break for Recharge

Ingatkan nak cancel dah nak gi Kuantan wedding my other half punya officemate.. Memang rezeki kot nak makan2 n dapat hirup laut pun jadilah .. Alhamdulillah..
It was like a short break for us yang almost seminggu demam anak beranak kiranya. It’s time to recharge again. Eh kiranya my other half sampai cuti seminggu lah. My baby besaq tu pun turut sama demam katanya.

Due tu cuaca yang panas plus kurang sgt2 minum air make it lagi teruk utk diraong. Sometimes nak suruh makan supplemen n minum air kosong utk keluarga terdekat lagila mencabar hehehe..

Perjalanan pegi smoothlah sebab peginya pun hari Sabtu. If pegi during CNY tu memang ampunlah kan jalan jammed ha amats. 

Sempat singgah di Mokna di area Tanjung Lumpur untuk the one and only kopok lekornya plus sebab ramai sgt orang beratur n meja pun penuh, so end up just bungkus sajork. Here banyak makanannya very the variety giteww dari Sata, Kopok, Ikan goreng plus segala jenis cucuk2, desertnya lagi and yang nak makan nasi pun ada.. you name it..

Kedai Mokna
Jenuh berbaris orang ramai

Kopok Lekor di Mokna
Kopok lekornyer yang terbaik

Sata di Mokna
Sata ada
After that we just check in and berehat. Petang tu barulah kuar. Decided to having dinner early due to orang ramai kans.. almaklumlah cuti so we do expect tempat makan malam pun sure akan pack giler. Baiklah kita having dinner early, juga di tempat biasa jika ke Kuantan di area Tanjung Lumpur. Ini gerai Sup Kampung namanya.

Sup Kampung Kuantan
Dinner early

Petangnya sempat ke Pantai Tanjung Sepat sahaja just nak have a breathtaking of Laut.. arghhh rindunya angin laut.

Pantai Sepat Kuantan
Breezy angin laut
Layan senja di Pantai Sepat
Tuan Blog layan senja

Free Style
Aksi free style kata mereka hehe

Esoknya layan mencari Kemira nasi kerabu pula. Before ni kedai tu di area TUDM Kuantan tu jer, and now sudah pindah.. So we als just google and waze jelah new area tu.

Alhamdulillah dapat makan hehe walaupun start jualannya agak lambat pukul 9am baru bukak gerai nasi kerabu tu and orang beratur panjang juga.

Nasi Kerabu Kemira Kuantan
Nasi Kerabu Kemira with ayam dan daging bakar

And tengharinya we als gi kenduri kahwen tu and terus balik. Memang agak mencabar with all those jammed yg terpaksa di harung.

All in alhamdulillah, semua happy dapat makan yang sedap2 plus semua sihat2 sahaja walaupun ada sikit sebanyak sroottt and sreet tu sikit lagi.

Walaupun penat misi tercapai..

InsyaAllah akan ke Kuantan lagi bcoz i love Kuantan

Mamabeauty

0 thoughts on “Short Break for Recharge”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *