Awak Dimana ?? Saya Disini

Banyak betul yang saya ingin kongsikan disini..

Sekarang ni banyak rumah pula hendak diupdates haha *sila tamak kerja* tetapi blog sememangnya bertakhta dihati *tifu sgts sebab tak berhapdet kans*

Yang penting ialah adanya progress dari segi diri sendiri, dari segi ilmunya, berbisnessnya dan jua segalanyalah insyaAllah.

Ingin saya kongsikan Fanpage saya utk tatapan dan sila klik utk turut serta ya.. *paksa rela*..

Pertama adalah sudah pastinya tentang perjalanan slip disc –  MamaBeauty

 Keduaya ialah tentang penyusuan ibu-ibu selama 2 tahun – Mudahnya Mengumpul Stok Susu

Ketiganya ialah tentang Peluang Berbisness – YES, 6 sumber Pendapatan

Keempatnya ialah perkongsian tentang pesakit yang menghadapi prostate – Sayangi Prostate Anda

Itu yang saya katakan tadi banyak rumah ehehe..

InsyaAllah jika berminat juga, sesiapa blog reader saya yang ingin dapatkan e-book percuma utk Slip Disc saya akan kongsikan dengan tinggalkan email anda ya diruangan komen.

Jumpa lagi

Mamabeauty

Bila Usia 40 menjengah

Entry tertangguh banyak sungguh hew hew.. bukan masalah tiada idea tetapi tidak berkesempatan mau tulis panjang-panjang supaya tidakler membaca sebaris dua saja bukan.

Alhamdulillah, bersyukur sebenarnya.. apa lagi yang mampu diungkapkan selain syukur, syukur dan syukur..

Dari 20 an
Sehingga 30an

Banyak dugaan sebenarnya yang dilalui sebelum menjangkau usia 40 ini terutama dari 33-40 selama 8 tahun hidup yang tidak menentu.

Hidup mencari jalan Tuhan sebenarnya, dalam erti kata sebenar lalai, leka, hidup penuh angan-angan dan tiada siapa pun yang tahu. Saya berperang dengan diri sendiri selama 7-8 tahun kebelakangan ini.

like i’m counting days jika aku tidak berubah sehingga 40 mungkin aku akan selamanya begitu kehidupanku yang lagho..

Sesungguhnya Allah uji dengan kebendaan, harta dunia, cinta dan banyak lagilah ujian-ujian yang sesiapa mengenali pasti tahu. Yang tidak tahu pastinya hanya nampak kehidupan yang baik-baik sahaja.. senantiasa cerita, tiada masalah dijiwa plus apa jua yang melanda.

Sometimes tika suatu saat terasa Allah, terasa kerdilnya diri bila diuji begitu??? Allah beri macam-macam tetapi aku lupa padaNYA..

Begitu banyak nikmatnya Allah beri, lupa dan terus lupa.. Alhamdulillah Allah beri kesedaran dan semoga saya istiqamah..

Memang bukan mudah sebenarnya, dan jika hendak melabel saya ni teruk sebelum ataupun sekarang baik pun tak mampu hendak diucapkan dengan kata-kata. Biarlah ianya antara saya dengan Allah sahaja.

Semoga 40 akan menjadi titik tolak menjadi muslimah yang senantiasa ingat rendahnya kaki saya berpijak di dunia pinjaman ini.

Mamabeauty

Resepsi Ija – Part 1

Cuti panjang yang lepas berkesempatan utk menghadirkan diri ke Majlis Resepsi teman di Sri Iskandar..

Almaklumlah cuti panjang so ramaila yang ambil peluang balik ke kampung kans.. Saya tidak pula sebab parents pun akan ke KL nanti..

Tak dapat pula utk join pergi awal kerana mengangkut bala tentera bersama.. Motiffnya as long as ada dihari Bahagia.. hew hew hew..

Didalam perjalanan sempat singgah di Kellis Castle.. seriusly seumur hidup menjadi orang Perak pun tak pernah sampai lagi ke Kellies Castle ni.. *sabo jeler*.. 

So menerokailah naik turun berpeluh2 badak jugeklah sebabnya sampai dalam pukul 11.30am gitu dgn panas teriknya lagih..

Kellis Castle
Nice view

merasa bergambo ala2 60 gteewww

Kellies Castle
my eldest son
Dah berlengas segala.. jomla kita gerak ke Sri Iskandar utk check in and after ke Majlis Nikah Ija pula..

Ada cerita disebaliknya.. the kelam kabutness hew hew.. sehinggalah time2 we als as bridesmaid ni bergambo suka ria hehehe..

Alhamdulillah selamat suda menjadi Puan sekarang.. 
Ija Wedding
The poyos bridesmaid with the one and Only Perantin
IJa Wedding
 nampak tak???? gediks semuanya hahaha
Malamnya pula together-gether menanak pulut kuning dan bunga tangan utk pengantin hehehe.. heyyy “Whats friends are for” kans..

Dioranglah yang datang awal lagi penat.. dengan harung jammed lagi.. Alhamdulillah everything berjalan dengan lancar..

Nanti saya update majlis esoknya plus pihak dirumah pihak lelaki ya..

Mamabeauty