Kembali ke Zaman Rock Kapak

Sempat saya belek-belek koleksi piring hitam masa zaman Rock Kapak 88-90an gitulah..

Sempat juga dengar koleksi lagu-lagu masa zaman kegemilangan Rockku ini hehe

Tak boleh blah dengan baju dan kasut kulitnya.. rambut kembang tahap bunga setaman hahaha.. time ni my 2nd brother memang rock abeslah.. dengan tali pinggang kepala singanya..

Rock Kapak
Pertama Dan Terakhir

Rock Kapak
lagu apa yang fofuler diorag ne?? Realiti dan Fantasi

Rock Kapak 90an
suka lagu diorang Dibadai Asmara

Febians Rock Kapak
x bley blah hahaha 

Those were the days lah kan.. ingat-ingat balik memang mendayu abes lagu-lagu yang slow rock lah bukan yang metal macam Lipan Bara hew hew

rock kapak
Teringat Citer ROck ku

Seriusly tak pernah dengar lagu-lagu lipan bara ni.. tadi dok belek-elek terjumpa piring hitam ni n dengar.. boleh tahanlah lagu diroang yg slow..

All ini kenangan mengusik jiwa.. ada ker yang sezaman with me???
*nampak sangat tuanya har har har*

Mamabeauty

Sungai Chiling Kami Datang Lagi

Due to my son ada tusyen back to back masa cuti sekolah memang tidak kemana-manalah jawabnya.. Kesian juga dia yang nak hadapi SPM kans.. so end up amiklah cuti sehari bawak bebudak gi tgk wayang n esoknya bawak gi Sg Chiling again.

Ini sebab dah janji sama si dobot Balqis yang dia nak camping, but due tu ramai sangat umat haritu, balik hari gaksler..

air terjun sg chilling
Renang Berirama hahaha
Dibawah still ada ramai orang beri makan ikan n nak letak bontot pun tak boleh kaedahnya.. Tapi track nak naik ke atas ni Ya Allah mencanak sungguhla.. Balqis sambil jalan sambil pot pet pot pet penat mendaki heheheh.

Air terjun atas ni tak ada orang pun.. ada 2 group n we als jer..
Sinilah saya pulun berenang hehehe coz tak brapa suka sangat berenang di kolam utk my slip disc tu nanti kulit habisla terbakar plus kering.

All ini semua puas hati kali ni dapat berenang-renang bagai dengan kolam luas n tak ada orang ramai.. 

Till next time, after raya pula katanya nak mendaki Gunung Datuk di Negeri Sembilan.. fuhhh cabaran gaks tu sebab after raya sure tiada senaman n dah lepas melantak segala lemang, rendang bagai..

Mamabeauty

Kurus Dengan Cepat Dan Selamat Menjelang Raya

Teringat kata-kata pelanggan setia saya, katanya saya tampak kurus dan muda senantiasa jadi ditanya apa rahsianya..

Tidak keberatan utk berkongsi rahsia saya yang bukanlah lagi rahsia kerana yang penting kata saya kita semestinya mempunyai KEAZAMAN yang kuat utk dapatkan apa yang kita inginkan iaitu

KURUS beserta SIHAT

Masa kini memang agak menakutkan dengan lambakan produk-produk yang tidak melalui ujian klinikal ataupun sekadar tumbuh melata sebulan dua. Jadi yang penting ialah semestinya kita selidik betul-betul ya.

Risikonya diatas diri kita sendiri jika kita main hentam makan dan inginkan keputusan yang cepat.

Pada saya, dengan umur saya yang sudah mencecah 40an ini, memang utk kekalkan konsistensi KURUS adalah amat sukar tetapi tidak jua mustahil kan.

Yang saya konsisten makan ialah

Herbalex
Vitalea

Untuk Kulit
 Vitamin E

Yer jika dilihat memang banyak tetapi ianya amatlah berbaloi jika kegemukan yang melanda saya dahulu amatlah menakutkan dari size M ke size XL..

Yang saya lebih titik beratkan ialah SIHAT yang berpanjangan dan disamping BONUS utk KURUS dan TAMPAK MUDA senantiasa.

Siapa yang tidak mahu begitu bukan??? Diusia 40-50 masih kekal tampak 30an..

ini adalah perbedaan saya diusia 30 yang gemuk dan usia 40an yang slim melim hew hew

Gemuk pun susah
asyikla pakai cardigan sebab nak tutup segala lemak-lemak yang terbonjol

Ingin kurus dengan selamat
sangat berbeza and feel memakcik sangat dengan dagu berlapis

Nampak lebih muda dari usia
feel blessed bila dah mula kurus
Ini perjalanan saya dengan konsisten makan supplemen plus saya juga konsisten work out pergi walking setiap minggu.. bukan jogging ya hehehe..

Jadi apa keinginan anda untuk RAYA yang bakal menjelma???

Boleh hubungi saya di wassap/telegram 019-2511448 kerana saya senantiasa akan memberi konsultasi percuma bagaimana untuk kurus dengan selamat dan disamping mendapat wajah yang lebih glowing, anjal dan tampak senantiasa muda.

Mamabeauty

Allah Maha Mengetahui

Saya tak pasti bagaimana ianya bermula, tetapi yang saya pasti ianya terjadi pabila terus-terusan kesakitan yang melampau sehingga susah mahu buang air kecil aka kencing.

Ayah saya sendiri dulu last few years menderita sakit yang sama, prostate bengkak dan seterusnya kenalah pakai salur tu kan utk buang air. Alhamdulillah now walaupun dah berusia dan uzur benar, Abah dah tidak memakai salur getah lagi.

It was not a good memory utk dikenang sebenarnya.. tetapi untuk peringatan dan mungkin juga utk hebahan, rujukan mahupun ingatan kepada kita.

Sayangi mereka selagi ada..

It was a sad things to know yang setelah sekian lama now my father in laws pulak yang mendapat masalah prostate ini. Tetapi Allah menguji lebih hebat lagi.. keluar masuk hospital, buat bermacam-macam ujian lagi.. and pada yang tidak tahu bagaimana utk check prostate tu bengkak ke tidak, hanyalah dengan masukkan jari ke lubang dubur kita hew hew..

Can you imagine orang tua diperlakukan sebegitu???? sure rasa tidak selesa bukan???

Tetapi yang lebih hebat bila setelah a few examinations, he was diagnosed with KANSER..


Mungkin early stage but still kanser will grow faster if we didn’t do anything about it.

Hanya mampu melihat saya dan menjadi pendengar..

Sometimes Allah uji kesihatan orang tua kita utk melihat sejauh mana kesabaran dan kesanggupan anak-anak utk menjaga.

Allah is so great..Ujian itu adalah tarbiyah dari Allah,, Ujian adalah asbab utk kita semakin dekat denganNYA, malah semakin Allah sayang semakin kuat taufan melanda..


Mamabeauty