Category Archives: Interest

Membaca Membawa KeSuatu Paradigma Yang Berbeza

Semalam while taking my ample time berehat-rehat after half a day from my sister house.. selalunya masa yg ada saya membaca.. ini topik random yang saya suka baca.. bab2 ilmiah, ketuhanan, motivasi plus sejarah Islam ker..

Buku pertama dari penulisan suami isteri ini yang saya baca ialah “Bersyukur Saat Diuji”.. tajuk pun sudah menangkap mata saya untuk terus membaca.
Seringkali kita berfikir “akulah yang paling berat diuji“.. “akulah yang sering menangis dan ditimpa malang“.. Percaya saya, selepas membaca cerita2 didalam buku ini kita akan berfikir betapa “Bertuahnya kita bila diuji“..
Selepas itu saya baca buku ini “Travelog Haji”.. buku ini Abg saya yang rekomen semasa saya ingin menunaikan Umrah back 2011 gitulah.. Memang terkesan dihati..

Bacaan saya minggu lepas ialah “Nota Dari Madinah” juga tulisan dari pengalaman perjalanan Dr Muhd Kamil dan Dr Roza.

Satu perkara yang terkesan pabila saya membaca.. 
Ramai yang merindui utk datang kembali ke Kota Madinah dan Mekah, tetapi perbuatan kita selepas pulang ke tanah air tidak menunjukkan kita merindui pun apa yang telah kita perbaiki dan lakukan di tanah haram”.. 

Kita sering terlalai *ini sayalah*.. 

dan yang akan datang ialah “Kandil Di Kaki Gunung”..

Mungkin ada kalanya kita sering terlalai dan terleka.. InsyaAllah jika kita penuhi masa2 lapang kita dengan pengisian dari pembacaan buku2 yang saya telah baca ini mungkin sedikit sebanyak dapat memperbaiki didalam kehidupan kita seharian.

Jom banyakkan membaca

Mamabeauty

KPop Melanda Jiwa

Yer saya akui terpengaruh dengan Kpop pabila bergaul dengan anak2 sebaya 15-17 tahun..

Here is beberapa lagu kpop yang saya layanlah..

Miss Right

Kumpulan Teen Top.. saya suka lagu ini sahaja hehe Miss Right

teen top

Yang pasti EXO tidak ketinggalan ya… its either lagu yang slow mow or yg fast song..

exxo

lagu-lagu yang saya suka semestinya GROWL dan Baby Dont Cry

GROWL

BABY DONT CRY

OKAY.. another song from Super Junior.. lagi ni lagu Mr. Simple-simple

Soju

Super Junior

Eh ini pun suka hahaha.. Dari BTOB.. 2nd Confession

BTOB

Btob
okay memandangkan semuanya penyanyi kumpulan lelaki hahah sangatlah nampak *MH* disitu.. ini satu-satunya penyayi pompuan yang saya suka… 

Ai lee

sebab lagu2nya menyentuh jiwa betul esp lagu ni..

ICE FLOWER

Ai lee
Another day quietly passes again
I am just living like that
I can’t do anything
Only memories remain
If only I can love again after time passes
It would be so nice
Tears, my memories can’t forget you
Heart, my memories can’t let you go
If only I can see you for just one day my love
I can’t turn things back now
Only memories remain
If only I can approach you after time passes
It would be so nice
Tears, my memories can’t forget you
Heart, my memories can’t let you go
If only I can see you for just one day my love
I know it’s love, even the past days
My tears are flowing

Mamabeauty

Nigela and Me

Jika berkesempatan, tapi paling tak ada kesempatan ialah saya ingin menonton tv..
Rancangan yang saya suka sangat tonton ialah rancangan masakan.. haha walaupun hakikatnya saya tidaklah pandai memasak terutama DESERT ataupun PENCUCI MULUT..
Stress mungkin mikirkan mana nak sukat tepung, sukat segala gula or penaik.. haishhh saya ni suka yang simple2 saja..
campak2 terus jadi… tapi yg saya tonton tu kaedahnya begitu jugak.. campak2 jadi desert yg sangatlah menginzalkan tekak occay..
Nampak tak disitu permainannya???
Haha saya selalu berangan secantik Nigela, pandai masak dan punyai “boobs” yg menggiurkan.. akakakkaka *abaikan angan2 org yg badan bak papan lapis*


Berangan jugalah anak2 saya ada mommy yg kekal canteq bak Nigela.. dan.. dan pandai masak *senyum sampai telinga*..

ok back to realitinya, saya masih belajar… tetapi sukalah cara beliau memasak yg agak bersepah haha and sometimes campak2 part tanpa perlu sukatan.. and taraaaaa makanan yg katanya sedap hingga jilat jari…

ohh selain tu ada gaks yg lelain suka tengok.. but tidak menangkap seperti Nigela..
*kenyang tengok*.. hua hua hua

Mamabeauty