Category Archives: Kawan

Resepsi Ija – Part 1

Cuti panjang yang lepas berkesempatan utk menghadirkan diri ke Majlis Resepsi teman di Sri Iskandar..

Almaklumlah cuti panjang so ramaila yang ambil peluang balik ke kampung kans.. Saya tidak pula sebab parents pun akan ke KL nanti..

Tak dapat pula utk join pergi awal kerana mengangkut bala tentera bersama.. Motiffnya as long as ada dihari Bahagia.. hew hew hew..

Didalam perjalanan sempat singgah di Kellis Castle.. seriusly seumur hidup menjadi orang Perak pun tak pernah sampai lagi ke Kellies Castle ni.. *sabo jeler*.. 

So menerokailah naik turun berpeluh2 badak jugeklah sebabnya sampai dalam pukul 11.30am gitu dgn panas teriknya lagih..

Kellis Castle
Nice view

merasa bergambo ala2 60 gteewww

Kellies Castle
my eldest son
Dah berlengas segala.. jomla kita gerak ke Sri Iskandar utk check in and after ke Majlis Nikah Ija pula..

Ada cerita disebaliknya.. the kelam kabutness hew hew.. sehinggalah time2 we als as bridesmaid ni bergambo suka ria hehehe..

Alhamdulillah selamat suda menjadi Puan sekarang.. 
Ija Wedding
The poyos bridesmaid with the one and Only Perantin
IJa Wedding
 nampak tak???? gediks semuanya hahaha
Malamnya pula together-gether menanak pulut kuning dan bunga tangan utk pengantin hehehe.. heyyy “Whats friends are for” kans..

Dioranglah yang datang awal lagi penat.. dengan harung jammed lagi.. Alhamdulillah everything berjalan dengan lancar..

Nanti saya update majlis esoknya plus pihak dirumah pihak lelaki ya..

Mamabeauty

Sessi Karoks dan Photoshoot Bersama

Menghabiskan hujung minggu bersama teman2 yang akan mengakhiri zaman bujangnya amatlah awesome hehe..

Well bukan mudah sebenarnya utk arrange when, where and so on sebabnya bukan semua orang FREE sgts utk selit waktu bersama. Refer to myself lah sebabnya most every week saya sudah penuh jadual dibulan April ini.

Utk sekian kalinya tertangguh Alhamdulillah tertunai jua.. sessi karoks plus photoshoot bersama.. walaupun memang agak penat semuanya.. ada yang balik kerja terus datang plus ada yang ambil cuti half day jua.. ini semuanya demi utk kamu hehe..

Lets layan all those moments ya..

jangan pisahkan aku dan dia

Happy Birthday Hanim.. walaupun dan terlalu lama hew hew

ini CIntaku 100% hahahah

Entah lagu apa.. Zaiton Sameon kots hahaha *nanges*
Memang semua riangkan hati masing2 and support each others punya lagu.. paling win utk Adik Adam yang nyanyi lagi “Let it Go” hahahaha

Esoknya, semua bersiap utk sessi photoshoot pula.. as usual bila ramai2 end up 11am baru mula ke tempat kejadian hew hew..

Didalam cuaca yahng panas.. maklumlah terbakar kulit semua yach.. harung jua walaupun berpeluh-peluh kaedahnya.
 
Utk gambar pre-wedding kononya..

panas2 pun sanggup hehe
inilah pengarahnya

yang bakal dirai lagi 2 minggu..

aksi utk mek Rose juga yang bakal berlangsung bulan 10

sebahagian kami..
all is it was a great pleasure to be part of them.. semoga ukhwah berpanjangan.. and selamat menempuh alam yang baru dear IJa..

Mamabeauty

Raikan Cinta

Dah lama tak bermain bersama barang2 saya ni.. 

make brush
Berus Jamban *hahahaha*

makeup case
kotak mekap
dan tak sabar juga utk mekapkan rakan yang akan melangsungkan pertunangan esok.. coz mcm majlis yang dinanti2 kot oleh kami semua..

Superfriends
All of us

Dedulu memang saya memang ambil tempahan utk majlis pertunangan, perkahwinan dan juga majlis makan malam utk sesiapa yang nak mekap. 

Well sebab saya sendiri ingin senantiasa kelihatan cantik kan.. sanggup ni gi amik kursus mekap.. Alhamdulillah memang banyak tempahan sometimes hujung minggu memang jarangla ada rumah.. but yet at the end saya ada suatu perasaan yang tak best setiap kali saya saya banyak melihat air mata bila majlis2 mcm ni diantara family members.. *hati tisu sgts nih*..

Or even saya dengar lagu2 yang maha shahdu di kenduri2 pun saya sedih…

so after that saya stop.. memang tak buat dah.. and hanya memenuhi permintaan2 teman2 rapat sahaja dan selalunya saya tidak pun mengambil apa2 upah selepas berhenti. As long as mereka berpuas hati insyaAllah saya pun sama.

ohhh saya panik dan tidak tahu ingin memakai baju apa *walaupun pakaian penuh satu closet kans*.. as usual kans.. hahaha jgn overshadow bakal pengantin sudehhh…

so excited..

mamabeauty