Category Archives: Peluang Untuk Berjaya

Kediaman Baru

Alhamdulillah..

Itu sahaja yang dapat saya nyatakan disini betapa bersyukurnya saya dengan perjalanan dari seorang blogger yang hanyalah sekadar menulis utk dibaca dikemudian hari sehinggalah hari ini berjaya mempunyai domain sendiri. *lompat bintang*

Bermulanya dengan gigih kerumah sang puteri dan selepas itu gigih pula mengganggu gugat keharmonian dan keamanan hidup sang kesuma dewi.. *ahaks* maka terzahirlah impian saya untuk mempunyai domain sendiri ini.

Terima pada keduanya kerana tidak jemu-jemu yach utk memaksa saya berusaha sehingga birjaya.. *nah trofi*..

Memang tidak senang duduk aka *sengkak cam tak bley verak* jadinya bila agak tricky dan slow moving perjalanan kesini.

Jika dilihat kembali dari zaman 2003 dari Batrisya88 sehingga Makhayams dan Mamabeauty.. kini saya zahirkan aliaelena.com utk anda semua.

Nantikan tulisan saya seterusnya ya..

sayang selalu

alia elena @ mamabeauty

 

Awak Dimana ?? Saya Disini

Banyak betul yang saya ingin kongsikan disini..

Sekarang ni banyak rumah pula hendak diupdates haha *sila tamak kerja* tetapi blog sememangnya bertakhta dihati *tifu sgts sebab tak berhapdet kans*

Yang penting ialah adanya progress dari segi diri sendiri, dari segi ilmunya, berbisnessnya dan jua segalanyalah insyaAllah.

Ingin saya kongsikan Fanpage saya utk tatapan dan sila klik utk turut serta ya.. *paksa rela*..

Pertama adalah sudah pastinya tentang perjalanan slip disc –  MamaBeauty

 Keduaya ialah tentang penyusuan ibu-ibu selama 2 tahun – Mudahnya Mengumpul Stok Susu

Ketiganya ialah tentang Peluang Berbisness – YES, 6 sumber Pendapatan

Keempatnya ialah perkongsian tentang pesakit yang menghadapi prostate – Sayangi Prostate Anda

Itu yang saya katakan tadi banyak rumah ehehe..

InsyaAllah jika berminat juga, sesiapa blog reader saya yang ingin dapatkan e-book percuma utk Slip Disc saya akan kongsikan dengan tinggalkan email anda ya diruangan komen.

Jumpa lagi

Mamabeauty

Kelas FB Ads/Marketing

Minggu lepas berkesempatan untuk luangkan masa 2 hari yang bermanfaat utk pergi ke kelas fb ads/marketing di area rumah saya.

Apa yang saya boleh katakan, terasa bertuahnya diri ini pabila saya dapat berkenalan dengan pemilik2 hebat yang menjual tudung, kuah rojak, produk muslim dan juga barangan kesihatan.
Mereka-mereka ini bukan setakat ibu-ibu muda yang mempunyai visi dan misi tetapi gigih mencari ilmu untuk memperkembangkan perniagaan masing-masing.

Dikelas itu juga saya tertarik dengan produk yang dibuat sendiri oleh owner tersebut iaitu “Kuah Rojak Serbaguna“..

Kelas FB Ads/Marketing
Didalam Kelas Sifu Eiman

Nampak cliche kan??? tetapi fanpage beliau mendapat 10/10..utk iklan yang dibuat.. means dengan sasaran pelanggan yang tepat dan mendapat respons yang bagus..

Kuah Rojak c
ni yang saya cuba mlm tadi hehe

Pada saya, hendak seribu daya bukan??? dan kita belajar dan berguru dengan orang yang betul utk perniagaan kita.

Seiring dengan perkembangan gitu..

INsyaAllah, saya juga akan menyusul.. Doakan ya..

Mamabeauty

Tiba Di Penghujung Tahun Dan Pelan Tahun Baru

Sampai ke penghujung tahun terasa sekejap sahaja masa berlalu bukan… 

Mengenang kembali tentang perjalanan hidup yang turun naiknya tahun ini paling mencabar…

Diuji dengan pelbagai ujian, ujian hati, ujian didalam berbissness jua, Alhamdulillah, saya mohon diberi kekuatan utk menempuhnya.

InsyaAllah sebulan ini penuh dengan aktiviti keluarga, mungkin saya juga didalam fasa memperbaiki kehidupan sendiri dan keluarga. Sometimes orang yang melihat tidak sama dengan orang yang menjalaninya sendiri. Masih banyak ruang-ruang yang perlu saya baiki..

Preparation untuk buka sekolah juga sudah hampir siap sepenuhnya.. kerana anak2 pun sudah besar Alhamdulillah bukan lagi fasa kena heret cari satu kedai ke satu kedai.. They know already what they want for their needs.

Untuk business pula saya didalam proses utk mengembankan lagi empayar AV ini. InsyaAllah pelan utk 3 bulan, 6 bulan dan seterusnya 12 bulan telah saya rangkakan. Tinggal utk saya jumpa Mentor saya utk pelan selanjutnya. 

Business online is about consistency, bukan harini sahaja menuai dan esok sudah dapat hasilnya. Ianya adalah proses menanam benih, siram setiap hari, gembur baja, jaga seelokya. Bak menatang bayi yang baru lahir dan sepenuhnya diberi perhatian. InsyaAllah jika kita sabar dan tekun hasilnya akan menjadi lebih manis kelak.

Saya rasa ramai dikalangan keluarga-keluarga yang ada sekarang ini pun risau untuk menghadapi tahun hadapan dengan GST yang akan dilaksanakan.

Yelah sedikit sebanyak ianya akan memberi impak kepada ekonomi rumahtangga jua tak gitu??? 

Saya masih membukan peluang untuk sesiapa yang inginkan peluang berniaga ya bersama saya utk penambah baikan isi rumah sekurang-kurangnya RM2k sebelum Jun 2015.

JIka berminat masih boleh hubungi saya di wassap/line ataupun telegram 019-2511448

Mamabeauty

Peluang Keemasan Untuk Pendapatan Sampingan

 Peluang Yang Datang Harus Jangan Dipandang Remeh

Sering kita terlambat.. terlambat didalam segala-galanya.. sometimes peluang yang ada didepan mata pun kita terlepas pandang…

Ada juga yang tidak mengambil kira peluang yang ada, bagus begitu.. ambil peluang bila berkesempatan.. tetapi harus hati2.. jangan rebut peluang sapu apa sahaja tanpa mengira apa.. kenala berhati-hati… ada yang menipu, ada yg hanya inginkan duit permulaan dan ada juga yg ikut-ikutan.

Sebelum terlibat dengan business shaklee saya hanya jadikan kerja sampingan sebagai hobby yg saya suka buat seperti mekap utk kahwin, tunang dan so on.. Sebab apa?? sebab saya memang sukakan kecantikan.. ingin tampil menarik selalu.. saya gigih ambil cert belajar utk mekap.. ada bagusnya juga sebab sehingga sekarang, saya tidak lagi bersusah payah tuk tampil menarik dimana-mana majlis.. ilmu yg sgt berguna..
sampai satu tahap, saya terasa melankolik pula.. ohhh ini cerita yang peribadi..a tentang diri dan perasaan saya… jadi lama2 saya mcm hilang minat utk mekapkan orang lagi…
lagi satu peluang bila saya selalu travel kesana sini, ada pula yang kirim kain segala.. jadi saya ambil lebih dan jual.. ini pun saya buat secara sambilan.. bila berjalan dan jual pada yg memang tahu taste saya bagaimana.. so far memang ada pembeli cuma.. ini bukan juga minat saya…
Sehinggalah saya bertemu Shaklee…
Tidak pernah lagi saya jumpa suatu business yang menggalakkan distributor utk kuatkan dalaman kita utk menjadi “magnet”… ini yang buat saya tertarik selain daripada PRODUK YANG BAGUS DAN HALAL..
Munkin juga dengan keadaan diri saya yg sememangnya mencari jalan sehingga kini saya masih lagi setia bersama Shaklee insyaAllah..
Pada saya jika ingin memulakan langkah apa juga didlm mlm mestilah bermula dengan PRODUK  apa yg ditawarkan???
Bukan menjual harapan palsu dan tidak tahu hujung pangkal dimana produk tersebut dibuat, dipaternkan ataupaun dibuat segala proses saintifiknya… apa ingredientsya.. HALAL ke tidak??? 
Saya juga bermula dengan sambilan dan tidak mustahil jika saya akan membuatkannya menjadi pendapatan utama saya insyaAllah..
Business yang sgt bagus utk sesiapa yang berminat bermula dengan sambilan tanpa mengusik kerja hakiki jika kita pandai menyusun masa 24jam yang sama.
Hanya RM75 utk menjadi ahli seumur hidup.. MasyaAllah sangat murah dan tidaklah membebankan sehingga ada yang sanggup bergolok bergadai…
Saya sekadar berkongsi rasa sebagai Leader Yang Berwibawa..
JIka Inginkan Konsultasi percuma boleh hubungi saya
019-2511448
Mencari Jalan Allah
Mamabeauty