Category Archives: Shaklee Business

Projek Travel June 2015

Saya tahu ramai yang mungkin berasa gundah apalah yang akan berlaku di tahun hadapan bila GST akan dilaksanakan bukan..

Bagi sesetengah golongan yang tidak akan mendapat benefits langsung ialah golongan pertengahan.. means brim pun tak layak dan still akan kena bayar lebih utk GST..

Eh saya bukan nak cerita mengenai GST sebenarnya, tetapi apakah persediaan kita utk menghadapi yang dikatakan ramai orang “kegawatan ekonomi“..

saya telah merangka satu pelan utk 3 bulan, 6 bulan pertama dan seterusnuya 12 bulan sehingga end 2015 ya.

Pelan yang akan memberi kelebihan kepada sesiapa yang ingin menambah pendapatan yang sedia ada dan juga kepada sesiapa yang tidak punya pendapatan juga utk menambah baik kehidupan kita.

Projek ini saya namakan “Projectraveljune2015”..
tidak mustahil utk kemana-mana percutian yang terancang

Kenapa June?? Seharusnya kita memberi masa utk kenal, jatuh cinta dan seterusnya menguasai business ini utk 6 bulan kehadapan.. dan kerana saya suka travel dan June adalah bulan cuti sekolah dan amat sesuai utk travel.. jika anda tidak berapa suka travel seperti saya, mungkin projek ini juga sesuai utk tabungan dimasa kecemasan atau utk tabungan anak2 kita nanti..

Seharusnya bermula seawal tahun ini utk merasi impak yang lebih bila memulakan tahun 2015 dengan business kita sendiri.

Saya sendiri akan bimbing sesiapa yansahg SERIUS aja kerana saya sendiri tidak ingin membuang masa anda utk sesuatu yang tiada hala tujunya.

Modal yang sangat minima RM75 dan sudah boleh terus mempunyai perniagaan sendiri yang kita sendiri juga menjadi bos dan orang bawahannya.
Boleh berhubung dengan saya melalui wassap^line^telegram mahupun PM saya di FB saya alia elena

In Shaa Allah dengan panjang lebar saya boleh memberi tunjuk ajar dan juga segala petunjuk utk berjaya..

Jangan takut bermimpi

Mamabeauty

Kalsium Yang Bukan Sekadar Kalsium

Okay harini saya kongsi satu lagi supplemen yang ada didalam rangkaian supplemen Shaklee ya.. Kalsium terbaik iaitu Ostematrix.

Saya paling suka juga produk ni sebabnya badan mak2 macam saya ni alwayslah penat, lemau, nak bangun pun malas *aka tutup mata balik bila ari cuti*.. hahaha gitulah tahapnya..

Lagipun bila penat melampau siangnya mcm do house chores yang tak abis-abis tu kan sure malam saya makan 4 biji Ostematrix ni utk tulang/kecergasan dan juga gigi..

Tell you ramai yang jatuh cinta dengan Ostematrix ni aka nama senangnya utk anda semua faham ialah Kalsium.

Selalu kan kita tengok iklan-iklan ditv yang KALSIUM PENTING UTK PERTUMBUHAN TULANG/GIGI.. terutama bila kita masih bayi, ibu-ibu yang mengandung plus yang semakin berumur macam saya ni..

 Lagipun kalsium daripada Shaklee ini bukan sekadar Kalsium sebab ianya mengandungi VIt D iaitu membantu penyerapan yang lebih bagi kalsium.

untuk ibu2 mengandung sangat memerlukan kalsium ya bukan sahaja utk baby tetapi utk diri kita jua.. nanti janganla gigi cepat luruh

 Bayangkan kelebihan sebiji tablet ostematric ini menyamai SATU GELAS SUSU DAN 80 BIJI BADAM… WAH HEBAT SANGAT… sebab tak semua kita suka minum susu yang merupakan sumber kalsium.

Harga pun mampu milik sangat dengan 120 biji ya didalam setiap botol. Saya memang rekomen sangat ostematrix utk warga emas, utk ibu ayah plus utk kesihatan sendi dan lebih2 lagi utk ibu2 yang hamil dan bersalin.

Ingin beli boleh wassap saya ataupun klik2 online sahaja ya jangan segan2 disini.

Mamabeauty

Vivix Ternyata Berbaloi

Kenapa dalam banyak2 produk shaklee VIVIX yang menjadi kegemaran saya???
Aa.. sudah tentulah kerana ianya 10x ganda lebih hebat dari resveratrol ya .. plus sangat mudah utk makan.. hanya sesudu sudah siap. Lagipun ianya amatlah membantu saya didalam menjalani proses penyembuhan yang lebih baik utk slip disc.. proses menyeluruh begitu..

Vivix juga amat bagus utk yang mengalami kencing manis kerana kakak saya sendiri yang kencing manis tinggi consumed vivix dan alhamdulillah kadar kencing manis sudah menurun.

Pendek kata utk kesihatan menyeluruh baiklah kita konsisten dengan vivix..

ini adalah salah seorang yang terkena slip disc
sudah menjalani operation utk slip disc

sangat baik utk kesihatan orang tua kita

Dengan pembelian 2 botol vivix melayakkan FREE MEMBERSHIP SHAKLEE.. wah sudah tersedia bonus di bulan hadapan plus berpeluang juga untuk menambah pendapatan ya..
Pembelian vivix disini
Mamabeauty

Orang Pemalu Sesuai Berniaga Online/Offline???

Kenapa orang macam saya ni sesuai berniaga online???

Ramai ya yang ada masalah kurang keyakinan diri untuk buka mulut utk memulakan bicara, apatah lagi utk menarik orang ramai membeli barangan .. Betul???

Hahaha, jangan risau kerana saya juga macam tu sebenarnya…


Pada mulanya macam “Eh.. segannya nak share kat orang ramai kan”…

“Ada ke orang nak beli ni nanti???”

Aaa.. itulah belum apa-apa kita or diri kita sendiri yang kurang yakin dengan kemampuan diri sendiri..

Alah bisa tegal biasa giteww… sama macam saya.. memula consume supplemen shaklee hanya makan utk diri sendiri dan keluarga… Walaupun orang sekeliling ada masalah or mungkin sharing apa-apa saya senyap sahaja.. “Tak berani nak bukak mulut bak ada emas“..

Sehinggalah ada yang bertanya… “Eh you nampak kuruslah“… jeng jeng jeng…

aa dari situlah saya share apa yang saya makan dan dari situ jugalah saya mendapat pelanggan pertama.. tak sangka sangat.. dan dari situ jugalah saya membina keyakinan diri..

Sebenarnya the product speak louder than i’ve thought…

Ramai lagi sebenarnya yang tidak mengetahui tentang shaklee.. dari situ jugalah saya mula berniaga online thru FB/Insta dan blogging..

Sebenarnya online dan offline lebih kurang sama sahaja cuma nampak dan tak nampak sahaja muka peniaga.. memang saya pilih online sebab pemalu.. tetapi jika ada yang sudi berjumpa utk sebarang peluang bussiness offline.. ya bisa aja dong… 

Kerana MLM business is about spreading out network.. tidak kira dimana jua business ini sebenarnya dan ianya sangat sesuai dari jarak jauh sebab ada kemudahan utk berhubung dari talian. Ada yang datang sejauh dari Ruwais ya utk semata-mata berniaga Shaklee..

Hanya kita yang menentukan sebenarnya jatuh bangun bussiness ini.. Kita lebihkan sharing insyaAllah kebaikan yang kita beri akan dibalas dengan kebaikan jua.
 Yang penting sekali produk yang sangat bagus selama 50 tahun dipasaran, secara klinikal telah diuji dan berstatus HALAL..
Itu sebabnya saya tidak ragu lagi… :-) kerana plan yang bagus utk persaraan saya InsyaAllah..

JIka berminat utk memulakan perniagaan ini boleh wassap saya ya.. 019-2511448
 

Mamabeauty
 

Double Your Income???

Ini serius note pabila berbicara tentang “Double Our Income..”

Secara mudahnya dengan memulakan business shaklee jika kita betul2 mengikut plan dan cara yang diberi dan menjual supplemen ini kepada mereka2 yang begitu ingin

Cantik
Kurus
Sihat menyeluruh

Begitu mudah ya..
Contoh hanya dengan menjual 3 kotak Shaklee Collagen Powder kepada yang inginkan Kecantikan pasti sahaja pelanggan tersebut mendapat PERCUMA keahlian terus. 

Kenapa 3 kotak terus??? Kerana kajian menunjukkan pengambilan selama 8 minggu akan menunjukkan kesan yang amat ketara perubahannya.

pengunaan secara konsisten selama 2 minggu
Jika untuk yang ingin Kurus juga adalah disarankan untuk mengambil set lengkap jika benar2 ingin kurus bersama plan Shaklee.. Pelaburan yang pasti berbaloi ya.. juga dengan PERCUMA membership dengan set ini..

Dan akhir sekali jika inginkan kesihatan yang menyeluruh hanyalah membuat pembelian 2 botol viix dan PERCUMA keahlian juga..

Disini, secara tidak langsung kita telah mendapat pendapatan secara kasarnya 3 free membership dengan pembelian 200uv setiap orang terkumpul kali 3 orang ialah 600uv

·        11%=>600uv (belian dlm rm1800) ~~ bonus dlm RM204
ini adalah pendapatan kasar jika kita mendapat 3 orang yang membuat pembelian 200uv bersama FREE MEMBERSHIP..

mudah bukan???? 

Tetapi jika kita mampu menjual sebanyak 3000uv wahh pastinya 4 angka didalam genggaman..

Beginilah mudahnya saya membuat bissness shaklee.. Hanya sharing keperluan dan kepentingan untuk menjalani hidup lebih sihat disamping menjana pendapatan.

Yang pastinya keperluan pembelian BERULANG adalah sangat penting.. Cuba duduk sejenak dan fikir ya.. 2 perkara yang orang ramai akan BERULANG kali beli ialah barangan kesihatan dan makanan… 

Jadinya Business Shaklee adalah antara keperluan kesihatan yang berpanjangan..

Ingin tahu lebih lanjut dan bagaimana saya menjana pendapatan setiap bulan dengan Shaklee boleh hubungi saya di 019-2511448.. Saya senantiasa ingin berkongsi dengan sesiapa sahaja yang benar2 serius dan ingin menambah pendapatan masing-masing.


Mamabeauty

Sayangi Hati Kita

Back in 2008, masa ni satu rumah kena denggi… Memula tu taklah suspek denggi coz on and off sakitnya..


But bila dah makan seminggu and sakitnya bertambah2 giteww.. demam on and off plus sakit sampai ke tulang and badan lemah… punyalah naiff bab demam denggi at that time..

Yang kena is me and my other half.. my son pulak kena after saya kuar dari hospital.

Yang tragisnya tahun tu is.. both husband and wife masuk hospital lain2 while anak2 my sis tolong jaga.. nasiblah my case not so worse within 2 days dah boleh kuar.. itupun mintak kuar dari doktor once my blood count dah naik. Sebabnya dirumah my son dah start demam kan..

Bayangkan kuar hospital and masuk hospital lain angkut anak2 sekali.. dah berumahtangga di hospital anak beranak.

OK apa yang saya nak cerita tentang virus denggi ni sebenarnya sangat bahaya sebab ianya boleh trigger out penyakit2 yang ada didlm badan kita.

Macam my other half yang sudah sedia as “Hepatitis B Carrier”.. means after 3 jab utk imun badan hepatitis pun mcm tiada apa ya.. sebabkan ianya carrier iaitu sebagai agen pembawa.. Thats why me and anak2 also semua kena cocok hepatitis B ni.


After a week my other half kena masuk ward tu, suddenly mata dia turn out kuning.. seriusly kuning sekuningnya.. and bila Doktor buat diognos thru blood sah yang kuman Hepatitis B tu dah aktif. Selama ni dia hanya pembawa means kuman tu tak aktif but bila kena denggi terus trigger out.

tanda-tanda hati kita tidak sihat


Dan berkampunglah pula my other half sebulan mcm tu didlam hospital. At that time apa ubat yang saya tidak cuba??? Dari Lingzhi (cendawan) ke ubat yang mengandungi milk thistle juga mcm2lah.. LIke people said ” bila sakit kos rawatan sudah tidak menjadi penghalang” kita senantiasa mencuba dan terus mencuba utk terus sihat bukan.
At that time saya sekeluarga belum berkenal mesra dengan Shaklee.. sebab didalam supplemen shaklee adanya produk yang dinamakan DTX Complex yang sangat sesuai utk hati.


Kos utk perubatan hati amatlah mahal ya, semasa di hospital swasta harga sebotol yang hanyalah boleh bertahan utk sebulan is about 300-400 begitulah. Alhamdulillah, bila saya mencuba merawat my other half at that time ke Hospital Selayang dan diberitahu bahwasanya Hospital Selayang adalah specialist didalam bidang hati ini dan yang lebih menggembirakan ialah kos rawatan utk pesakit hati adalah percuma. Mungkin ramai yang tidak mengetahuinya. 
Kesan jangka panjang utk makan ubat hospital ialah buah pinggang dan jantung.. ini sesiapa pun tahu bukan. Jadi disamping makan ubat hospital saya berusaha juga utk tidak ada kebergantungan kepada “drugs”.. Alhamdulillah tahun ini doktor diagnos yang hampir tiada kuman2 lagi yang ada didalam hati my other half.
Selepas berhenti makan ubat-ubatan dari hospital, saya cuba konsisten pula supaya hati menjadi lebih sihat dan terjaga dengan memberi DTX complex kepadanya.
Kita hanya berusaha untuk lebih sihat dah selebihnya hanya Allah yang menentukannya.
Mamabeauty
 

Hidup adalah suatu pilihan

Hidup memang adalah sebuah pilihan, samada untuk begitu atau begini..


Saya pernah ditanya.. “Kenapa nak buat Shaklee lagi sebab you dah ada semuanya??” It’s very subjektif utk dijawab pada orang yg bertanya…

Kerana pada saya, setiap kita mempunyai reason yang berbeza-beza.. mungkin hidup awak tak sama dengan hidup saya, mungkin awak perlu merangkak utk dapatkan sesuatu tetapi saya mudahnya hanya perlu capai… begitulah.. Alhamdulillah, senantiasa saya bersyukur dalam liku2 hidup saya rezeki senantiasa ada…
Saya melihat dari sudut kehidupan saya sendiri bila memilih utk bersusah payah junjung barang2 yang perlu di beli kerana semasa saya mula-mula join shaklee tiada sistem online lagi, jadi perlu utk ke HQ yg semasa itu di empire ya. Kenapa perlu bersusah payah bila saya ada segalanya????
Itulah yang hebatnya bila kita ingin buat sesuatu bukan kerana utk mencari wang.. i mean bukan utk kesenangan kita sendiri. Bukan saya kata wang tidak penting.. ofkoz penting tetapi bila saya melihat ianya mampu merubah hidup seseorang saya memang berniat utk bantu.. bantulah kawan2 yang sememangnya susah utk dapatkan wang, bantu mereka2 yang benar2 ingin sihat.
Semua ini saya pernah merasainya… bila hidup yang senantiasa berdikari saya sememangnya telah mempunyai duit sendiri tanpa bantuan sesiapa, Alhamdulillah sangat2.. rezeki saya senantiasa cukup.. kerja keras perlu ya bukan setakat menadah tangan tanpa usaha..
Rasai ingin benar2 sihat juga.. ini saya yang hampir setiap malam merasai kesakitan.. jadi bila sesuatu yang mampu untuk kita kongsi dengan orang lain utk merasai apa yang kita rasa pada saya “Apalah salahnya“.. saya berikan jalannya yg selebihnya mereka yang menentukannya… saya pun tidak rugi apa-apa..
Jadi tiada sebab jika saya yang sudah punya macam-macam ini masih tidak mahu berniaga Shaklee.. 
Jadi apa pilihan anda utk lebih punyai wang dan lebih sihat????
 
Hidup juga ada suatu pilihan ya

“Ikhalas itu bukan kita yang ukur, tu biar Allah yang tentukan. Jangan sampai kita tinggalkan amalan ibadat sebab tak nak riak dengan manusia, kerana tu la tanda kita riak dengan Allah sebenanya.”

Mamabeauty
 

Omega Biar Bergeliga

Ini yang saya suka dengan Omega 

Biar bergeliga sampai ke tua tak begitu??? Bukan setakat untuk tumbesaran kanak2 tetapi juga untuk ibu bapa lebih bergeliga searus zaman.

Apa itu Omega:


Omega adalah asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian.  Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yang kurang anda sedari! Sedangkan zat ini amat baik untuk kesihatan anda!!
Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH

  • Kanser
  • Pembekuan Darah
  • Pembekuan Lemak dalam Darah
  • Kadar Kolestrol berlebihan
  • Penyakit Jantung
  • Tekanan Perasaan
  • Tekanan Darah Tinggi


TUGAS DHA

 

  • Mencegah Radang Sendi
  • Mencegah Asma
  • Meningkatkan Daya Seks
  • Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
  • Mencegah Penyakit Kulit
  • Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Sumber OMEGA3 ? 

  • Telur
  • Ikan salmon
  • Ikan Tuna
  • Ikan sardin
  • Ikan bilis
  • Ikan makarel

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia


OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.  Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
  

Siapa perlukan Omega Guard Shaklee?

Semua golongan dan peringkat umur boleh mengambil Omega Guard Shaklee.. Untuk kanak-kanak pula bermula, seawal usia dari 1 tahun ke atas.. Antara golongan yang digalakkan mengamalkan Omega Guard ialah:-

1. Golongan ibu yang sedang hamil
– Membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan
2. Golongan ibu yang sedang menyusu
– Menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu
3. Golongan kanak-kanak yang sering sakit
– Menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma dan sering demam dan batuk
4. Golongan yang ingin turun berat dan diet
– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..
5. Golongan kanak-kanak ADHD
– Dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan
6. Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer
– Meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah
7. Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk, stroke dan sebagainya
– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih baik dan berpanjangan

kelebihan shaklee berbanding jenama minyak ikan lain

saya memang konsisten beri omega untuk keluarga saya terutama anak2 yang masih belajar.. utk saya juga haruslah kerana ingin kurangkan berat badan saya.. all in one bottle of omega kami berkongsi.
Terdapat juga set2 omega utk sakit yang berikut

Gout – omega, alfalfa dan performance dring
Shape – omega, lecithin, cinch tea, cinch shake, esp dan alfalfa
Darah tinggi – omega dan garlic

Ingin dapatkan omega boleh order disini ya
loves
mamabeauty