Category Archives: Shaklee Business

Motivation Rally

Alhamdulillah, itu sahaja kata2 yang mampu saya ucapkan..

Pertama kalinya saya menghadiri event seumpama pada tahun 2013, ketika itu saya hanyalah sebagai ahli dan datang memberi sokongan kepada business leader saya, Master Puteri..
Dari situ, saya begitu berkobar2 untuk pergi lebih jauh dengan business Shaklee..
Jujurnya manusia ini memang mudah rasa teruja, senang excited dengan sharing2 kejayaan yang telah ditunjukkan oleh orang lain. Betul bukan??? Kerana since semalam saya masih lagi rasa teruja hehe
Walaupun tahun ini NC yang diadakan untuk ahli2 yang diiktiraf saya tidak dapat menghadirkan diri, kali ini “Rally Recognition and Sharing”  saya tidak lepaskan utk bersama-sama.
Masih lagi penuh recharge dan full house keadaannya… aura-aura positif bertebaran..

walaupun kali ini saya naik mengambil pengiktirafan sebagai Supervisor sahaja tetapi saya yakin, kejayaan saya akan muncul juga tahun hadapan insyaAllah..

Kejayaan tidak datang bergolek jika tiada usaha daripada kita.

Saya masih percaya, MLM Shaklee bukanlah skim cepat kaya yang duduk goyang kaki sahaja. 

We use, share and build our business..

Believe in Products

Mamabeauty

 

Retire Young and Retire Rich

Semasa blogwalk smlm saya ada terbaca seorang blogger yang ingin tahu apakah pelan persaraan terbaik jika ingin duduk dirumah. “Retire Young and Retire Rich
Pada saya tiada yang lebih baik daripada duduk dirumah plus anak2 dapat kita uruskan dan juga semuanya dibawah urusan kita. Tetapi yang lebih baik ialah kita juga mempunyai pendapatan yang mungkin juga sama banyak dengan apa yang kita dapat sekarang semasa bekerja betul??? ataupun lebih??? ohhh tidak mustahil ya..

 
retire young n rich

Saya juga mengimpikan untuk duduk dirumah, dapat masak apa yang saya inginkan, dapat mengikuti kelas2 yang saya juga telah lama impikan.. dapat melihat setiap hari anak2 saya pergi dan pulang plus makan apa yang saya masak. Ohh jika hendak disenaraikan memang banyaklah seumpama angan2 dahulu tetapi sedikit demi sedikit akan menjadi kenyataan.
Selain daripada mempunyai pendapatan selain diberi suami *itupun jika ada ya*.. yang tidak ada ini mari kita umpamakan kita ingin bekerja dari rumah, apakah yg seharusnya termasuk didalam kos sebulanan kita???
Belanja dapur
bil2 elektrik, air, astro, telepon
belanja anak2
insurans
kenderaan
rumah
Kasut, hbeg..makan2 dengan kawan
memang seharusnya kita mempunyai simpanan yang saya rasa 8k barulah selesa mungkin utk tinggal dirumah.
Dulu2 saya juga mengimpikan utk duduk dirumah dan mempunyai pendapatan yang selesa tetapi tidak tahu dari mana sumber yg sepatutnya.. means saya tidak rasa setakat bekerja seperti saya, mungkin tidaklah.. kemungkinan free lance as pelukis pelan dan programmer bolehla survive.
Sehinggalah saya bertemu dengan business shaklee..
anda boleh lihat disini ya SHAKLEE
 
apakah shaklee ini?? kerana saya tidak suka langsung MLM.. you know the approach yang hampir serupa.. diajak datang mendengar pelan beribu2 bintang last2 habuk pun tarak or  seperti buku tulisan “Radzi Armansur” mereka hanya menukar kepada “Network Marketing” walhal ianya adalah serupa seperti beruk berubah mawas..
Ianya adalah MLM yang mematuhi syariah.. ohh rupanya ada juga yang tidak ya.. haha sebab saya memang naif bab2 MLM ni.. 
Saya hanya menjadi pengguna pada mulanya.. selepas itu saya share dikalangan ahli keluarga dan sahabat terdekat kebaikan bila ada yang bertanya selepas itu barulah saya sedar yang ianya merupakan “PELAN PERSARAAN” saya
Saya tidak terasa langsung dengan pelan utk mencari istilah bahasa mudahnya “downline” ataupun “business partner”..
Kerana apa???
 
Kerana saya sendiri jatuh cinta dengan produk Shaklee.. 
Sebab saya melihat kebanyakkan sistem MLM lain tidak ramai dan kebanyakkan yang menjual tidak pernah ambil tahu apa yg dijual, tetapi hanya menjual “Harapan Palsu”.. ini yang merosakkan MLM tersebut..
Saya sendiri tidak menjual harapan untuk pelan persaraan saya, saya menjual produk yg nyata dan insyaAllah halal utk kita as muslim.
JIka produk2 ini telah menambat hati pengguna2 saya tidak mustahil mereka akan terus menjadi business partner saya utk dibimbing.. tiada paksaaan langsung.. ini yang saya suka..
ohh jika saya nak ulas memang panjang lebar, apa yang pasti sekiranya kita berusaha akan dapat termasuk melancong percuma setiap tahun, bonus utk kereta dan cash setiap bulan..
mudah sahaja, pm saya di 019-2511448 utk pencerahan ya..
Alhamdulillah, saya stick dengan pelan persaraan saya dengan Shaklee 
Anda bagaimana?????
 
mamabeauty
 
   untuk dapatkan produk shaklee boleh click disini.

40an Apakah Yang Merisaukan Anda???

Ramai yang risau bila angka telah menjejak 40an.. menopaus??? kedut sana sini??

Ramai yang jika tidak mengenali saya pasti yg pertama kali jumpa tidak menyangka saya akan berumur 40 tahun depan..

Ramai juga yang teka awal 30an (ini saya tifu) hahaha.. tetapi semua tidak menyangkalah saya memang setua ini kah kah kah..

Memang tiada rahsia saya akan cakap hanya mengambil wuduk (seperti jawapan retis ya).. cuma satu TIPS .. iaitu

KONSISTEN..

Bab konsisten ni satu lagi kena RAJIN.. 

yer yang pasti jika masih tidak tahu saya bermula utk looks younger and always feel younger bermula sejak azali hahaha nampak tak disitu??? jika sendiri pun rasa tua mcm mana orang yg memandang?? Double tua mungkin???

Sedari umur 20an bila dah ada duit sendiri saya bermula dengan

VIt c
Vit e

Umur 30an saya tambah EPO

gitula sampaila saya jatuh cinta dengan supplemen Shaklee.. saya percaya dengan KONSISTEN sekarang set2 canteq kulit wajah saya lebih muda dari bersih dari cela dari dulu..

selamat hari raya hehe
 Jika anda2 semua berasa sudah terlewat untuk memulakannya kerana sudah berumur 30an, ataupun 40an.. pada saya tiada istilah terlewat kerana.. Biarlah umur berapa sekalipun kita still tetap jaga kecantikan kita sehingga umur 80 tahun sekalipun..

JIka ingin konsultasi PERCUMA boleh jer pm saya bebila masa ataupun wassap/line/telegram di 019-2511448.. saya memang teruja bila bercerita bab canteq, menarik dan kau memang debomm..

Jika pemalu sampai tahap persis pakai tudung saji atas kepala boleh jer order disini.. hehe

see ya you ols..

Mamabeauty

Blog For Money

Blog FOR Money

Jika dulu2 menulis blog hanyalah untuk saya simpan sedikit kenangan untuk perjalanan kehidupan, kini dengan blog kita boleh menjana pendapatan juga.
Hujung minggu lepas, saya berpeluang memberi tunjuk ajar dan cara-cara utk membuat blog yg mudah dan cara-cara untuk menjana pendapatan dari blog.
Hanya di dalam komuniti group dibawah bimbingan saya di business shaklee sahaja.. mereka terdiri dari kawan2 yang sudi meluangkan masa dan korbankan masa dengan keluarga utk belajar.
Ohhh PERCUMA sahaja semua ini.. kerana proses pembelajaran didalam group saya adalah semuanya PERCUMA.. Hanya yang merebut peluang sahaja yang dapat ilmu..
untuk belajar tiada istilah anak2 kecil ada ya.. 

 

suasana yang tenang dan juga ibu2 hebat yang sedang belajar membuat blog..

saya percaya dengan 1 to 1 session, keberkesanan dan maklumat yang diterima lebih mudah untuk diterima oleh anak2 buah didalam group saya.
Jika ingin menyertai AV Group dan bermulanya dunia blogging dan menawan sosial media, hanya permulaan RM75 untuk memulakan business ini.. sangat murah dan mudah sebenarnya jika ada kemahuan..

mamabeauty
Leader in AV