Tag Archives: Friends

Girlfriend’s – Part 1

Lumrah rasanya pabila si adik bongsu ingin mendirikan rumah tangga, sure Kak Long, Kak Ngah, Kak Teh, Kak Ton *Ehhh* Kak Uda dan Kak Chik mesti mau “payung” apa-apa jua persiapakan utk perkahwinan hew hew.. *ini tidak termasuk duit kenduri kawen yach*

Memang secara spontan kiranya percutian bersama or ala-ala “Bhacerlorett or gather2 makhayams sgts“.. giteww.. yelah si adik bongsu soon kenala minta ijin utk bergather2 minum-minum ataupun lepak2.. *itupun kalo bleyla*.. hahaha

Lagipun, banyak kali juga kami merancang sebelum2 ini utk bersama-sama ke a few destinasi, still ada jer yang tidak dapat bersama..

Persiapan tidaklah semudah yang disangka ya.. terutama bab tiket *sila nanges*.. sebabnya percutian berhen party ini dibuat hanyalah selepas hari raya plus semua ala-ala sengkek bulih??? hahaha dasar sangats kan nak jugek berhen2 giteww..

Thanks to orang kawasan BSD yang network baik utk dapatkan tiket yang maha murah ya ke Jakarta iteww.. plus our orang kuat dari M**** *dokle sebuh ley*.. yang telah booking bilik yang maha hebat disana.

Tetapi kami semua kakak-kakak kawasan ini terasa seperti *dianaktiri* oleh orang yang bakal dirai pabila beliau tidak dapat bersama.. APAKAH?????

Sangat sesuatu bukan pabila kita dah arrange tetapi orang yang dirai tidak dapat hadir..*ada ala-ala nak kena kuntau dok???*..

So end up hanya kami berlima yang berlepas utk bersama-sama ke Jakarta..

As usual sebab dapat tiket ala-ala *seludup bangla* makanya yang available harus tiket seawal 7.40am yach.. merasalah semua kena bangun awal dan berada di KLIA2 jam 4.30am.. *sila nanges berjemaah katanya*..

Time ni we als ala-ala redholah sebab Rose tak dapat nak join us kans.. walhal ahkak-ahkak gojes nak “payung katanya“.. hahaha sgtla..

jakarta
Tengokla semua mata ala2 panda.. flight 7.40 am merasa
Jakarta
Tempat pertama harus dituju adala tempat makan haha

IMG-20150826-WA0041[1]

Jakarta
Bakso katanya..

End up semua makan bakso.. plus pepagi ada jua yang udah beralpukat jus.. Sini apa aja yang boleh ditelah selain bakso is ayam penyet n nasi padang.. boleh tahanla bakso di airport ni.. *nora bagi 4 bintang*

Sebab masih awal pagi, dengan most of us bawak beg roda haha *af sangats*.. so kitaorang decided utk ke hotel letak beg dan teruskan acara “SHOPPING”..

jakarta
motiff sgts kan naik taksi Alphard giteww
Jakarta
wajah riang ria ahaks

IMG-20150826-WA0043[1]KIta check in katanya dulu .. di Batavia Apartment..

Jakarta
nampak tak situ.. bersusun beg AF

Lepas aja tinggal beg bermulalah acara shopping di Thamrin CIty Mall..Bayangkan kami semua “shopping” sehingga ada yang ala2 kehabisan Ruppiah dihari pertama sudah.. phewww.. hebat bangat deh..

Motifnya yang nak datang shopping hanyalah sorang.. tetapi yang turut serta tu yang tak menahan.. hua hua hua..

In between kita lunchie2 also di Thamrin ini..

jakarta
ayam penyet sambel Merah
jakarta
ayam penyet sambel ijou
Jakarta
Dancing fish aka ikan gurame
Jakarta
Alpukat aka avocado

Setelah ala-ala insoffff memasing, barulah berangkat pulang ke hotel yach.. haha *mode heret kaki*.. Balik bilik, berebut bilik hahaha and the best part was.. apartment ini hanya menyediakan hidangan breakfast utk 3 orang sahaja mengikut bilangan bilik instead orang yang ada.. hew hew.. so end up mlm tu kitaorng cabut undi siapakah yang bakal tersingkir hahahaha..

Malamnya sesambil tengok Datuk LCW diseparuh akhir Badminton.. tapi tak tengok pun benornya.. we end up ala-ala makan nasi padang sederhana sampai tak perasan pun Datuk LCW main hahaha Motifff sgts memasing kans..

here is Nasi Padang Sederhana.. *ini Nora suka banget.. 5 bintang*

Jakarta
Nasi Padang Sederhana
Jakarta
motifff tangan ahkak disiteww kans
Jakarta
selesai suda hehehe

Eh dah panjang lebar hari pertama kans.. Esokla sambung ya sebab ada “kezutans” utk kami semua.. nantikan..

sayang semua

alia elena @ mamabeauty